Izbornik
Naslovnica Gradovi Metković 648 pregleda
Metković

Kreće sufinanciranju troškova života obitelji s četvero i više djece

kune
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Uvjet je da su korisnici imaju najmanje pet godina neprekidno prebivalište na području Metkovića računajući od dana podnošenja zahtjeva

Iz Grada Metkovića obavijestili su građane da je stupila na snagu Odluka o sufinanciranju troškova života obitelji s četvero i više djece, a koju je Gradsko vijeće Grada Metkovića donijelo na svojoj sjednici održanoj 19. prosinca 2016. godine. 

Korisnici prava na sufinanciranje troškova života su obitelji s četvero i više djece uz uvjet da roditelji/skrbnici/udomitelji imaju najmanje pet godina neprekidno prebivalište na području Grada Metkovića računajući od dana podnošenja zahtjeva.

Zahtjev za priznavanje prava na sufinanciranje podnosi se Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Metkovića, Odsjeku za upravno-pravne poslove, društvene djelatnosti i opće poslove.

Uz zahtjev se prilaže: preslik osobnih iskaznica za oba roditelja/skrbnika/udomitelja, uvjerenje MUP-a o prebivalištu za oba roditelja/skrbnika/udomitelja, preslik rodnih listova djece, izjava o članovima obitelji, izjava o prebivalištu, dokaz o redovnom školovanju ili potvrdu o nezaposlenosti za djecu stariju od 18 godina.

Obrasci za priznavanje prava mogu se podići u pisarnici Grada Metkovića. Sve informacije u svezi sa priznavanjem ovog prava možete saznati na stranicama Grada.