Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
novo igralište

Krenula gradnja najmodernijeg parka u samoborskom južnom naselju

Samobor
Foto: Grad Samobor
Park će dobiti i stolove za šah te sjenila za zaštitu od sunca, a dječje igralište bit će podijeljeno na dio na pijesku i dio na antistres-gumi.

Zapušteni park u samoborskom južnom naselju uskoro će postati jedan od najmodernijih i najvećih parkova u Hrvatskoj. Na ulazu u centar grada, na 7500 kvadrata između Ulice Ivana Perkovca, Svetonedeljske i Mirnovečke, prošlog su ponedjeljka svečano otvoreni radovi na gradnji velikog parka.

Radovi su vrijedni oko 1,5 milijuna eura, a obuhvatit će gradnju novih pješačkih staza s LED rasvjetom u duljini od 285 metara, park će biti podijeljen na zonu dječjeg igrališta od 950 kvadrata s 14 igrala, fitness zone na otvorenom na 210 kvadrata s poligonom i spravama za vježbanje, lounge zonu s klupama, podnom fontanom, javnim slavinama s pitkom vodom te internim vodoopskrbnim i odvodnim sustavom.

Park će dobiti i stolove za šah te sjenila za zaštitu od sunca, a dječje igralište bit će podijeljeno na dio na pijesku i dio na antistres-gumi.

– Ovaj se park nalazi u jednoj od najvećih gradskih četvrti u Samoboru, u kojoj je smještena i jedna od najvećih škola u Hrvatskoj i dječji vrtić. Ovdje žive brojne mlade obitelji, ali se susreću i sve generacije naših građana. Novi park bit će najveći na području Samobora, ali i šire te će iznimno obogatiti kvalitetu života stanovnika ovog dijela grada kao i svih naših sugrađana. S posebnom smo pažnjom radili na projektu jer smo željeli da ovaj park bude zaista poseban pa će tako u centralnom dijelu biti postavljeno unikatno igralo koja je rađeno po uzoru na samoborski stari grad – izjavila je gradonačelnica Petra Škrobot.

Rok za gradnju je 120 dana, a za potrebe realizacije projekta bit će izvedena djelomična rekonstrukcija vodovodne i električne mreže, naglasio je Luka Harandi, voditelj radova iz tvrtke Vodogradnja d.o.o.

– Potrudit ćemo se da park bude završen do prosinca 2023., a završetak radova ovisi o dobavi igrala, od kojih će neka biti rađena po narudžbi – poručio je Harandi. Projektant projekta je tvrtka Triptih iz Pule, izvođač radova Vodogradnja d.o.o. iz Varaždina, nadzor izvodi Investinženjering d.o.o. iz Zagreba.

Situacija je najozbiljnija bila u blizini naselja Medsave i Grdanjci, gdje se uz pomoć vatrogasaca, volontera te mehanizacije i djelatnika Komunalca i Odvodnje Samobor krenulo u postavljanje zečjih nasipa Na terenu je bilo više od 50 vatrogasaca Zahvaljujući brzoj reakciji, Samobor je uspješno obranjen od poplava novi asfalt Gotova sanacija kolnika Kolodvorska i Kirinova ulica zasjale novim sjajem udžbenici Samobor Sa 150 eura po srednjoškolcu, sufinancirat će se kupnja udžbenika