Izbornik
Naslovnica Gradovi Šibenik
ZAVRŠENA OBNOVA BIVŠEG KINA ODEON

Kuća umjetnosti Arsen otvara se 2. lipnja

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Kuća umjetnosti Arsen bit će nova gradska pozornica

Točno 62 godine nakon projekcije kojom je otvoreno Kino 20. aprila i 22 godine od posljednjeg prikazivanja u Kinu Odeon, obnova objekta kojeg je 50-ih projektirao veliki Zlatko Neumann, a koji je obnovljen prema projektu Arx Studija, službeno je završena u srijedu 12. svibnja te je dobivena uporabna dozvola.

Grad je odabrao idejno rješenje za uređenje Još jedna atrakcija – odmorište s vidikovcem Smričnjak

Dvoranu pamte brojne generacije Šibenčana, a obnovom joj je udahnut novi život pod imenom Arsena Dedića, šibenskog umjetničkog genija. Povodom završetka radova Kuću umjetnosti Arsen u društvu novinara obišli su predstavnici vlasnika i investitora Grada Šibenika na čelu s gradonačelnikom Željkom Burićem i zamjenikom gradonačelnika Danijelom Miletom, tim Tvrđave kulture Šibenik koja će upravljati Kućom umjetnosti Arsen te arhitekt i glavni projektant obnove objekta Damir Lasinović.

– Teško mi je sakriti emocije na ovom mjestu za koje me kao i generacije mojih sugrađana vežu lijepe uspomene. Nekada zapušteni prostor, danas Kuća umjetnosti Arsen, uređen je po svim modernim standardima i ponosno nosi ime našeg velikog umjetnika. Uvjeren sam da će ovo postati mjesto druženja, stvaranja i uživanja u svim vrstama umjetnosti koje će prigrliti svi Šibenčani i posjetitelji našeg grada – rekao je gradonačelnik dr. Željko Burić.

Od 2. lipnja Šibenik dobiva novu gradsku pozornicu za glazbeno-scenska događanja, kinoprojekcije, predstave, izložbe i diže se zasun Kuće umjetnosti Arsen.

zamjena nekretnina s Gradom Novska Poštanski ured preseljen u Ulicu kralja Tomislava 4, stigla i poslovnica banke

– Sve će biti spremno za otvorenje 2. lipnja, kada će s nama biti Gabi i Matija te će upravo oni, uz gosta Marka Ramljaka, biti prvi koji će već sljedećeg dana nastupiti u Kući umjetnosti Arsen. U danima koji slijede bit će objavljen kompletan program koji će uslijediti nakon službenog otvaranja – zaključila je Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik.