Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
ČAZMA

Kulturni centar donosi i nova radna mjesta

1/4
Foto: Davor Kirin - Photography
Potpisani ugovor za projekt “Rekonstrukcija i dogradnja – Kulturni centar” vrijedan je 922.142,05 eura

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak i Dominik Nervo, direktor tvrtke Hidroregulacija, potpisali su ugovor za projekt “Rekonstrukcija i dogradnja – Kulturni centar”. Kulturni centar trebao bi postati mjesto gdje će se održavati manifestacije, tribine, edukacije, radionice, konferencije, izložbe, nastupi KUD-ova i udruga, vjenčanja i mnoge druge priredbe, a važna je i činjenica da će se stvoriti prilika za nova radna mjesta.

Novi izgled središta

– Obnovom i dogradnjom ove zgrade, koja će se nadovezati na rekonstruirani Multifunkcionalni centar i pod pretpostavkom da će uskoro završiti uređenje župne crkve sv. Marije Magdalene, središte našega grada dobit će potpuno novi izgled – istaknuo je gradonačelnik pri potpisivanju ugovora s izvođačem radova.

Projekt “Rekonstrukcija i dogradnja – Kulturni centar” realizirat će se putem mjere 07 “Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima” programa ruralnog razvoja za razdoblje 2014. – 2020. godine, koji je bio prijavljen na natječaj iz tipa operacije 7.4.1 “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.

Vrijednost ugovora je 922.142,05 eura. Od toga 769.764,38 eura financirat će se iz navedenog programa, a razlika do punog iznosa podmirit će se iz gradskog proračuna. Projekt je izradila Razvojna agencija Čazma, a prijavitelj je Grad.

Riječ je o rekonstrukciji i dogradnji zgrade koja se nalazi u središtu Čazme, čime će se revitalizirati kulturna jezgra grada, a jednako tako omogućiti i kvalitetnije provođenje slobodnog vremena.

Multimedijska dvorana

Zgrada pored već je uređena u sklopu projekta Čazma Natura, a ovaj projekt ne rješava samo pitanje obnove objekta, već komunikacijski povezuje središnje dijelove grada i samom centru daje novu funkciju.

– Projekt se čini jednostavnim i praktičnim. Riječ je o čestici od 780 četvornih metara na kojoj je postojeća zgrada veličine 180 kvadrata koja će se izvana i iznutra postupno obnoviti te dograditi aneks veličine 130 kvadrata, koji bi trebao biti ostakljen. To će biti atraktivna zgrada u središtu grada koja će se koristiti i kao multimedijska dvorana. Hidroregulacija je tvrtka koja ima 115 zaposlenih i možemo preraspodijeliti snage s naših drugih gradilišta i odmah početi izgradnju – rekao je Dominik Nervo, direktor Hidroregulacije.

ČAZMA Nenad Vuković i Robert Brajo, čazmanski maratonci uspješno stigli do cilja supermaratona 'Od Kaptola do Kaptola' Organizaciju pomogle Zagrebačka i Bjelovarsko-bilogorska županija ’Od Kaptola do Kaptola’ utrka je s najduljom tradicijom ČAZMA Novi ugovori s udrugama vrijedni su 38.000 eura