Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
Čakovec

Kvizaši se uključuju u "Movember" i skupljaju novac za oboljele od raka

Pub kvi Čakovec
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Natjecanja će se održati u čakovečkom Starom Hrastu, a prikupljeni novac od kotizacija darovat će se Županijskoj ligi protiv raka Čakovec

Čakovec je postao kvizaški grad koji se po broju natjecatelja može uspoređivati s većim gradovima. - Pub kvizovi su proteklih godinu dana uzeli maha u Hrvatskoj, ali i svijetu, gdje se kvizanje, natjecanje u znanju, pojavljuje kao iznimno popularan način zabave. Od Preloga i Čakovca, preko Zagreba pa sve do Iloka, Osijeka i Splita, kvizovi se organiziraju u kafićima, restoranima, kavanama i knjižnicama - kaže Krešimir Biškup, koji organizira natjecanja u čakovečkom Starom Hrastu, gdje se u finalu treće sezone "Pub Quiz Čakovec" okupilo čak 25 ekipa s više od 120 natjecatelja.

U deset jesenskih kola najviše je bodova skupila ekipa "Tiblica". Idućeg četvrtka održat će se humanitarni kviz u povodu "Movembera", na kojem će se kao suorganizator pojaviti Rotaract Club Međimurja. Cilj je povećanje svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka prostate, a prikupljeni novac od kotizacija darovat će se Županijskoj ligi protiv raka Čakovec.