Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Brodski prijevoz

Linija Gruž - Gornje Čelo od danas dva puta dnevno

Foto: Grad Dubrovnik
Vožnja je besplatna za učenike i umirovljenike, odrasle osobe s prebivalištem na otoku kartu će plaćati 10 kuna po smjeru, dok je za nerezidente cijena 20 kuna po smjeru

Grad Dubrovnik, putem Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more omogućio je da se od 18. prosinca, dva puta dnevno odvija javni brodski prijevoz od gruške luke do Gornjeg Čela na Kalamoti.

Otvorena retrospektivna izložba Antuna Masle u dubrovačkoj Umjetničkoj galeriji

Naime, nakon provedenog javnog nadmetanja gradonačelnik Mato Franković potpisao je trogodišnji ugovor vrijedan 1,15 milijuna kuna o obavljanju prijevoza s vlasnikom trgovačkog obrta „Josip“.

Putnički brod „Europa“ kapaciteta je 63 putnika (od čega 33 putnika u zatvorenom prostoru) te prilagođen zimskim uvjetima plovidbe. Kretat će svaki dan iz gruške luke u 6.30 te u 15.30 sati, a povratak iz Gornjeg Čela predviđen je u 7.15 odnosno u 16 sati. Ovakav raspored vrijedit će od 18. prosinca 2019. do 1. veljače 2020., a potom će se, u dogovoru s Mjesnim odborom Koločep odnosno sukladno potrebama otočana, napraviti novi raspored.

Vožnja je besplatna za učenike i umirovljenike, odrasle osobe s prebivalištem na otoku kartu će plaćati 10 kuna po smjeru, dok je za nerezidente cijena 20 kuna po smjeru.