Izbornik
Naslovnica Gradovi Supetar
Frano Mašković, glavni glumac filma 'Osmi povjerenik'

'Ljepše mjesto i bolje ljude za snimanje filma ne bi pronašli nigdje na svijetu'

Premijera filma Osmi povjerenik
1/5
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
U Supetru je u ispunjenoj kino dvorani Mediteran održana hrvatska premijera filma "Osmi povjerenik" koji se 34 dana snimao na Braču

U prepunom supetarskom kinu jučer je održana hrvatska premijera filma "Osmi povjerenik", adaptacija istoimenog bestselera Renata Baretića koja je najvećim dijelom snimljen upravo na Braču.

Ovaj dugometražni prvijenac redatelja i scenariste Ivana Salaja nastao je u produkciji Alka filma ujedno je i najiščekivaniji domaći film ove godine o čemu je najbolje svjedočila gledateljima dupkom ispunjena kino dvorana Mediteran.

Supetar Povećana i komunalna naknada Bili su jedan od rijetkih gradova bez prireza, a sada će ga plaćati 10 posto

Frano Mašković, glumac koji tumači naslovnu ulogu, u svojem uvodnom obraćanju publici prije početka same projekcije rekoa je kako ljepše mjesto i bolje ljude za snimanje filma ne bi pronašli nigdje na svijetu, priopćili su iz Grada.

Nakon završetka filma oduševljena je publika dugotrajnim pljeskom i ovacijama pozdravila njegove sudionike posebice Filipa Šovagovića, koji je u filmu glumio svjetioničara, debitanticu Nadiu Cvitanović te producenta Jozu Patljaka . Redatelj filma Ivan Salaj zbog bolesti u obitelji nije prisustovao premijeri, ali je zato pročitano njegovo pismo u kojem se zahvalio Bračanima na nesebičnoj pomoći i istakao kako je i on po majci Bračanin, i to iz Škripa.

Počastili ih pivom 'Third Island'

Film se na Braču snimao 34 dana - u Škripu u renesansnom dvorcu Cerinić, na groblju, crkvi i muzeju te na više drugih bračkih mjesta i lokaliteta pa su lica stanovnika izmišljenog Trečića oživjeli i mještani Škripa i Nerežišća, a svoju pomoć pružili su Supetarni i Milnarani.

Kanta za smeće Čipirane kante Supetar će prvi u Dalmaciji naplaćivati odvoz smeća po volumenu predanog otpada

Posebno valja spomenuti kako su najmlađi statisti bili mališani dječjeg vrtića"Mrvica" iz Supetra, a u filmskoj ulozi oprobali su se dva supetarska učenika Osnovne škole Katja Vuković i Luka Radanović te srednjoškolac Bruno Gabrijel Bešker.

Za kraj spomenimo kako je filmska ekipa sve posjetitelje premjere na koncu počastila sa 500 boca piva "Third Island" koja je bila nezaobilazni pratitelj filmskih scena.