Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Započinje manifestacija Ljeto u Vinkovcima

Ljetno kino u hladovini parka Lenije, a koncerti u pješačkoj zoni ispred Gimnazije

Foto: Branimir Bradarić
Predstavljajući program gradonačelnik Ivan Bosančić kazao je kako je osigurano obilje dobrog programa i zabave tijekom vrelih ljetnih dana kao i da će se pronaći za svakoga po nešto

U Vinkovcima je sve spremno za ovogodišnje Vinkovačko ljeto koje ove godine, prema najavama, započinje 5. srpnja i trajat će sve do 5. kolovoza. Organizatori svih aktivnosti u okviru Vinkovačkog ljeta su i ove godine Grad Vinkovci kao i vinkovačka tvrtka Novosti pod kojom djeluje Vinkovački radio i izlazi tjednik Novosti. Predstavljajući program gradonačelnik Ivan Bosančić kazao je kako je osigurano obilje dobrog programa i zabave tijekom vrelih ljetnih dana kao i da će se pronaći za svakoga po nešto.

Kupanje Voda u jezeru Banja izvrsne kakvoće

Dan grada

Novitet ovogodišnjeg Ljeta u Vinkovcima je što će mjesto održavanja Ljetnog kina biti smješteno u park Lenije od 5. do 7. srpnja. Govoreći o manifestaciji Bosančić je kazao kako je ova godina specifična zbog velikih radova u samom centru grada, ali i kako vjeruje da će kroz bogat program koji je pripremljen s tvrtkom Novosti, s gradskim udrugama i svima onima koji sudjeluju u društvenom životu grada Vinkovaca doprinijeti da ljeto za građane Vinkovaca prođe što ugodnije i zabavnije.

– Za Dan grada imat ćemo zanimljive koncerte i velike roštilje PIK-a Vrbovec, a želja nam je da to bude prava vinkovačka zabava uz roštilj, pivo i glazbu, da to bude centralni događaj za nas Vinkovčane, ali ćemo se potruditi i što bolje ugostiti sve oni koji taj dan dođu u naš grad. Prošle godine imali smo bogat program, a ove godine je još bogatiji i još kvalitetniji – rekao je Bosančić.

O programu je govorila direktorica Novosti Marija Gerovac koja je rekla kako će u okviru Ljetnog kina tijekom tri dana posjetiteljima biti ponuđeno po dva filma u večernjim satima.

Mjesečno će se plaćati 250 kuna U OŠ Ivana Mažuranića u novoj školskoj godini kreće produženi boravak za djecu

– Program bi trebao početi već u 18 sati s dječjim radionicama u koje su se uključili Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci i DND, dok će u nedjelju biti mađioničar. Nakon programa slijede projekcije filmova koji su nastali u 2018. i 2019. godini, pa vjerujemo da mnogi još nisu uspjeli pogledati filmove koje nudimo. I ugostitelji će nuditi svoje proizvode, tako da ćete se na jednom mjestu moći osvježiti i uživati u igranim i animiranim filmovima. Vjerujem kako će u programu svatko moći pronaći nešto za sebe – rekla je Gerovac.

Najavila je kako će od filmova gledatelji imati prigodu pogledati Lego film 2, Aquaman, Spider man, Zvijezda je rođena i druge. I dok će se filmovi prikazivati u parku Lenije koncerti u okviru Ljeta u Vinkovcima održavat će se u pješačkoj zoni ispred Gimnazije.

Projekt Radovi u dva grada i četiri općine

Tretiranje komaraca

Prema najavama građane će zabavljati Fluentes, Silente, KUD Šumari, Subkultura, Damir Kedžo, The Frajle, Vesna Pisarović i Nipplepeople. TS Đeram i Mladen Grdović održat će koncerte 20. srpnja na dan grada Vinkovaca. Gerovac je rekla i kako bi lokacija u parku Lenije, koja nudi dosta hladovine, u budućnosti možda mogla postati i lokacija gdje će se nastaviti održavati Ljetno kino. Preduvjet tome je da se riješi pitanje komaraca. Gradonačelnik Bosančić najavio je kako će i u vrijeme Ljetnog kina kao i tijekom Ljeta u Vinkovcima gradske vlasti i nadležni nastaviti s tretiranjem komaraca.

– Tretiranja će se vršiti u cijelome gradu, a prije samih projekcija filmova pokušat ćemo kroz točkasto tretiranje, odnosno, tretiranje same lokacije i okolice, pokušati građane zaštiti od komaraca i tako im omogućiti da pogledaju film i provedu više vremena na otvorenome – rekao je Bosančić.

Dodao je i kako su ispred Grada Vinkovaca pokrenuli inicijativu gdje su okupili sva mjesta koja se nalaze uz Bosut, od Gradišta do Nijemaca, da zajednički nastupe prema rješavanju problema komaraca. Dopis su uputili i prema Hrvatskim vodama i Hrvatskim šumama.

– Mislimo da je to možda jedino rješenje da se u jednom trenutku istretira cijeli prostor – kazao je Bosančić.

Dvije godine mandata gradonačelnika Ivana Bosančića Pri kraju je gradnja obilaznice, u tijeku je i obnova središnjeg parka...