Izbornik
Naslovnica Gradovi
Perivoj dvorca Erdödy od 24. lipnja postaje prava zelena oaza zabave

Ljeto u Jaski iz svirke, kviz, predstave i međunarodnu trail utrku

Prekrasno okruženje našeg perivoja zasigurno je pravo mjesto za uživanje – kaže Nikola Fabijanić, ravnatelj Centra za kulturu Jastrebarsko
1/3
Foto: Jastrebarsko

U novom konceptu i uz bogat program, perivoj dvorca Erdödy postaje prava zelena oaza zabave u samom središtu Jaske od 24. lipnja do 2. srpnja. Uz obilje dobre glazbe i plesa, uživat će sve generacije, a neki od izvođača su Cubismo, Revijski orkestar Jaska, Filip Rudan, Tomislav Goluban, Neki novi klinci i TBF. Najmlađi će uživati u predstavama, nastupima mađioničara i mažoretkinjama, a uz pomno odabranu ugostiteljsku ponudu, uživat će cijele obitelji.

– Ove godine odlučili smo Jaskancima i našim posjetiteljima pružiti pravu ljetnu zabavu, a vjerujemo da će bogat i raznovrstan program privući sve generacije. Prekrasno okruženje našeg perivoja zasigurno je pravo mjesto za uživanje – kaže Nikola Fabijanić, ravnatelj Centra za kulturu Jastrebarsko.

Već prvoga dana održat će se i Jaska Quiz Open u kojem se očekuje sudjelovanje 40-ak ekipa, a prijave su otvorene. Posebno će zanimljivo biti 1. srpnja kad perivoj postaje pravi sportski centar Jaske i puno šire, jer će početi Žumberak trail, međunarodna trail utrka koja se održava na području Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje. Osim trčanja netaknutom prirodom, trkači imaju priliku osvajati svjetske bodove u trail trčanju (ITRA) i kvalifikacijske bodove za najprestižniju svjetsku utrku Ultra du Mont Blanc (UTMB). Organizator ove utrke je Društvo za sport i rekreaciju "Jastreb extreme". Organizator Ljeta u Jaski je Centar za kulturu Jastrebarsko, uz Caffe bar Urban te uz podršku Grada Jastrebarskog i Turističke zajednice, dok je pokrovitelj događanja Jana.

NABAVLJENA i ugrađena oprema koristit će se za proučavanje i razvijanje metoda mriještenja europske plosnate kamenice Projekt ARGOS za unapređenje akvakulture i ribarstva u Jadranu provode županije i regije s obje strane Jadrana Mrijestilište na kojem će se proučavti europska plosnata kamenica Najuspješnija bila je ekipa PIS SISAK koju čine Jakov Janušić, Mateo Novosel i Antonio Blažinčić iz Tehničke škole Sisak te učenici Strukovne škole Patrik Cerovac i Marko Milković Predstavilo se 10 tvrtki iz područja videoigara Gejmomanija - 34 igrača na natjecanju u videoigrama U četiri dana Terezijana će građanima ponuditi više od 150 događanja, napomenula je ravnateljica Centra za cjeloživotno učenje i kulturu, koji je i organizator manifestacije U četiri dana Terezijane više od 150 događanja "Ove godine sviramo rock" - orkestar sa 150 glazbenika izvodit će Floyde i Zeppeline