Izbornik
Naslovnica Gradovi Slavonski Brod
DODJELA NAGRADA U SL. BRODU

Ljudi koji su svojim radom i djelima dokazali veličinu i učinili svoj grad ponosnim

Foto: Ivica Galović/PIXSELL 16.05.2024., Slavonski Brod - Svecana sjednica Gradskog vijeca Slavonskog Broda povodom Dana grada na kojoj su dodijeljena javna priznanja i nagrade. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
Zaslužnim pojedincima, udrugama i ustanovama na svečanoj su sjednici dodijeljena javna priznanja i nagrade

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljena su javna priznanja i nagrade ljudima koji su svojim radom i djelima dokazali svoju veličinu i učinili svoj grad ponosnim.

Povelja počasnog građanina u povodu 150. obljetnice rođenja dodijeljena je Ivani Brlić-Mažuranić, velikoj hrvatskoj i svjetskoj književnici čija je bogata ostavština nepresušan izvor nadahnuća i nedjeljiv dio povijesne i kulturne baštine Slavonskog Broda.

Nagrada za životno djelo Zlatna čaplja posmrtno je dodijeljena mr. art. Josipu Jerkoviću, sveučilišnom profesoru, dirigentu i glazbenom piscu za iznimna ostvarenja te značajnu ostavštinu zborske umjetnosti.

Grb grada Slavonskog Broda dobili su obrtnička obitelj Majić za dugogodišnji izniman doprinos u promicanju obrtništva i tradicije stvaralaštva, sportski djelatnik Šimun Buzov za humanitarni rad i organizaciju sportskih aktivnosti te poduzetnik Nikola Veočić za iznimno zalaganje na podizanju gospodarskog ugleda tvrtke Đuro Đaković – Alatnica.

– Ponosan sam jer mi je nagrada dodijeljena za doprinos gospodarstvu, ali i za sudjelovanje u Domovinskom ratu. Alatnica je bila najveći proizvođač streljiva za Hrvatsku vojsku, o čemu se do danas ništa nije znalo. Ako želite opstati na tržištu, morate biti jako uporni i ne spavati kada dođu krizna vremena – otkrio je Veočić tajnu dugogodišnjeg uspješnog poslovanja.

Grb grada dodijeljen je i manifestaciji Brodsko kolo za promicanje izvorne slavonske tradicijske kulturne baštine te Glazbenoj školi Slavonski Brod za 70 godina aktivnog uspješnog djelovanja.

Štit Berislavića dodijeljen je izvrsnoj sportašici Jadranki Vuzem Pličanić, načelniku Policijske postaje Slavonski Brod Mariju Vujiću, sportskom djelatniku Zdenku Horvatu, Planinarskom društvu Dilj Gora te dugogodišnjem radijskim voditelju Draženu Kasunu, koji je svom gradu napisao malu posvetu.

– Grad nije samo broj kuća gdje se vlada, uči i istražuje, gdje se ljubi, pati, slavi i radi. Grad je skup nezamjetljive i nenametljive draži i šarma. Odlazio sam i vraćao se u Slavonski Brod. I ostao sam, jer mi je to čast i obveza – poručio je Kasun. 

storyeditor/2024-05-17/PXL_160524_114617579.jpg Slavonski Brod prilagodio se potrebama svih svojih građana Duspara: Želimo biti potpora mladima kako bi ovdje gradili svoju budućnost regata NATJECANJA Na Savi i pokraj Save veslalo, trčalo i bicikliralo više od 450 sportaša storyeditor/2024-05-06/PXL_030524_113959549.jpg Obljetnica najkrvavijeg ratnog dana u Slav. Brodu "Moja je Vedrana s 14 godina dobila geler u glavu. Živjela je još tri dana i umrla"