Izbornik
Naslovnica Gradovi
Stručni žiri birao je najbolje između 27 prijavljenih vrtića

Lojtrica je izabrana za najbolji dječji vrtić u Hrvatskoj

Uz prostrani interijer i vrtićko dvorište na raspolaganju su im čak dvije sportske dvorane
Foto: VELIKA GORICA
Ovaj, snažno ekološki osviješteni vrtić među prvima je u zemlji dobio certifikat ekovrtića, uključen je u brojne međunarodne projekte na polju ekologije i zaštite okoliša

Kriteriji koje je odredilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agencija za odgoj i obrazovanje za ovogodišnji izbor najboljih vrtića platforme gradonačelnik.hr istaknuli su Dječji vrtić Lojtricu kao najbolji prema ocjeni stručnog žirija, a po glasovima publike za najljepši vrtić zauzeo je drugo mjesto.

Stručni žiri birao je najbolje između 27 prijavljenih vrtića, a najveći broj bodova, najbolju ocjenu žirija i titulu najboljeg vrtića u kategoriji gradova svojim standardima i uvjetima koje omogućavaju djeci zaslužio je DV Lojtrica iz Velike Gorice, piše gradonačelnik.hr. Evo kako su objasnili ovakvu odluku.

“Ovaj, snažno ekološki osviješteni vrtić među prvima je u zemlji dobio certifikat ekovrtića, uključen je u brojne međunarodne projekte na polju ekologije i zaštite okoliša, a posljednjih je godina dobio i niz međunarodnih priznanja. Riječ je o inkluzivnom vrtiću u kojem se uvažavaju različite mogućnosti, potrebe i stilovi učenja sve djece, s teškoćama u razvoju i bez njih.
Uz rano učenje engleskog i sportski program, svojim polaznicima nude alternativni Montessori te glazbeno-scenski program. Brigu o djeci vodi cjeloviti stručni tim – pedagoginja, psihologinja, edukacijski rehabilitator, organiziraju ljetovanja i zimovanja, školu klizanja, plivanja, rolanja, posjete kinu, kazališta, ritmiku i ples… Imaju i besplatne igraonice za potencijalno darovitu djecu, programe prevencije zlostavljanja te igraonice za djecu iz socijalno-deprivirane sredine. Uz prostrani prostor interijera i vrtićkog dvorišta na raspolaganju su im čak dvije sportske dvorane.”

U izboru za najljepši vrtić koji se provodio putem Facebook-glasova sudjelovala su 52 vrtića koja su prikupila 40 tisuća lajkova, a iza najljepšeg vrića iz Andrijaševca, koji ima i bazen, smjestilo se upravo velikomlačko zdanje DV Lojtrica. Vrtić je prikupio nešto više od tisuću glasova te tako zauzeo drugo mjesto u kategoriji velikih gradova.

U novim zgradama i s novom opremom medicinsko će osoblje, koje je dobilo priznanje Medicina od Medicinskog fakulteta, što znači da je najbolje u Hrvatskoj, moći pružati još kvalitetnije zdravstvene usluge Najmodernija oprema za zdravstvene ustanove "Ovoliku količinu opreme nisam nikad vidjela iako jako dugo radim u zdravstvu" NA VINSKOJ CESTI u Zmajevcu posjetitelje će dočekati otvoreni podrumi, degustacije i gastrosadržaji te večernji program Manifestacija za sve gurmane, vinoljupce i lokalpatriote “Vinatlon 2023” za sve gurmane, vinoljupce i zaljubljenike u Baranju ’Zeleni’ projekti počeli su u povodu rođendana Komunalca kad se sadilo diljem Koprivnice Nastavljena akcija ozelenjavanja grada Stabla zlatne gledičije posađena u dvorištu nove Osnovne škole Podolice