Izbornik
Naslovnica Županije
Najmodernija oprema za zdravstvene ustanove

"Ovoliku količinu opreme nisam nikad vidjela iako jako dugo radim u zdravstvu"

U novim zgradama i s novom opremom medicinsko će osoblje, koje je dobilo priznanje Medicina od Medicinskog fakulteta, što znači da je najbolje u Hrvatskoj, moći pružati još kvalitetnije zdravstvene usluge
1/4
Za potrebe svojih zdravstvenih ustanova oštećenih u potresu Sisačko-moslavačka županija nabavila je opremu vrijednu 7,7 milijuna eura

Za potrebe svojih zdravstvenih ustanova oštećenih u potresu Sisačko-moslavačka županija nabavila je najmoderniju opremu. Do završetka obnove čeka u privremenom smještaju, no neka se oprema već instalira.

Iz Fonda solidarnosti
Riječ je o opremi za Opću bolnicu “Dr. Ivo Pedišić”, Zavod za javno zdravstvo SMŽ-a, Dom zdravlja SMŽ-a i Zavod za hitnu medicinu SMŽ-a.
– Na temelju zahtjeva koje smo dobili od naših zdravstvenih ustanova nabavili smo opremu za zdravstvo u vrijednosti 7,78 milijuna eura koja se financira sredstvima Fonda solidarnosti EU. To je najbolja i najmodernija oprema koja trenutačno postoji, a ovom prilikom želim podsjetiti da je naše medicinsko osoblje dobilo nagradu Medicina od Medicinskog fakulteta, što znači da imamo najbolje medicinsko osoblje u Hrvatskoj. Također imamo i najbolje nemedicinsko osoblje koje je potpora našem medicinskom osoblju i vjerujem da ćemo u novim zgradama i s novom opremom imati još kvalitetnije zdravstvene usluge na zadovoljstvo svih nas – naglasio je župan Ivan Celjak.

Liječnici i voditelji službi i ispostava zdravstvenih ustanova istaknuli su također kako je ovo povijesni trenutak za sve koji rade u sustavu zdravstva kako bi pacijentima osigurali najbolju zdravstvenu skrb.

– Ponosna sam i radosna što sam dio ovog trenutka, jer ovoliku količinu opreme nisam nikad vidjela iako već jako dugo radim u zdravstvu. Sretna sam zbog sinergije koja je stvorena između župana Ivana Celjaka i njegova tima, ali i svih naših zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika. Ponosni smo na ovo što sada stvaramo i što ćemo biti u mogućnosti podići razinu zdravstvene skrbi za naše stanovnike i pacijente – rekla je dr. Tatjana Vrga, voditeljica Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju koja je dodala kako će nakon obnove Jodnog lječilišta i s novom opremom, Sisak i Sisačko-moslavačka županija imati vrhunski centar za rehabilitaciju namijenjen svima, od novorođenčadi do stanovnika starije životne dobi.

I Dejan Čanak, voditelj Odjela radiologije Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić”, istaknuo je kako je riječ o vrhunskoj opremi.

– Nabavom ove opreme dobili smo dva najmoćnija ultrazvučna uređaja kakva trenutno postoje na tržištu što će nam omogućiti puno kvalitetniju dijagnostiku, a nabavljen je uređaj i za klasičnu radiografiju, rekao je dr. Čanak.

Opsežna obnova
Sisačko-moslavačka županija obnavlja u sustavu Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” zgradu nove interne i stare interne, gradi se nova zgrada pedijatrije, bolničke kuhinje, obnavlja se citologija i patologija, a uskoro počinju radovi na bolničkoj ljekarni i psihijatriji. Na području Siska obnavlja se Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, a obnovljen je Odjel za dermatologiju i venerologiju. U Petrinji se također obnavljaju odjeli sisačke bolnice i gradi novi Dom zdravlja, a diljem županije obnavljaju se objekti ambulanti domova zdravlja.

NA VINSKOJ CESTI u Zmajevcu posjetitelje će dočekati otvoreni podrumi, degustacije i gastrosadržaji te večernji program Manifestacija za sve gurmane, vinoljupce i lokalpatriote “Vinatlon 2023” za sve gurmane, vinoljupce i zaljubljenike u Baranju Otvorenje Hrvatskog centra koralja na Zlarinu Višestoljetna tradicija koraljarstva Centar koralja na Zlarinu zaokružio je fascinantnu priču o otoku i čovjeku Festival je zamišljen kao platforma koja će omogućiti susret znanja, ideja i kreativnosti. Ovogodišnji program donosi i nekoliko različitih tribina Susret znanja, ideja i kreativnosti Na jednome mjestu stručnjaci iz kulture i komunikacija