Izbornik
Naslovnica Gradovi
Susret znanja, ideja i kreativnosti

Na jednome mjestu stručnjaci iz kulture i komunikacija

Festival je zamišljen kao platforma koja će omogućiti susret znanja, ideja i kreativnosti. Ovogodišnji program donosi i nekoliko različitih tribina
1/2
Foto: Grad Zaprešić
Nakon prošlogodišnjeg izuzetno uspjelog Festivala kulture i komunikacija, i ovog 10. lipnja organizatori najavljuju sadržajem bogat dan

Nakon prošlogodišnjeg izuzetno uspjelog Festivala kulture i komunikacija, i ovog 10. lipnja organizatori najavljuju cjelodnevni, sadržajem bogat festivalski dan.

– Prošlog lipnja prvi put mogli smo vidjeti što nastane kad se spoje znanje i kreativnost dva studijska smjera na Veleučilištu s pravom javnosti Baltazar Zaprešić. Studij menadžmenta u kulturi i kulturnom turizmu i studij komunikacijskog menadžmenta udruženim snagama pobrinuli su se za bogat sadržaj i odličnu atmosferu. Odlična vijest je da su ove godine s još većim entuzijazmom i trudom pripremili program u kojem će svatko pronaći nešto za sebe, ističu i dodaju kako je cilj festivala slaviti umjetničku kreativnost i akademsku izvrsnost te na jednome mjestu okupiti stručnjake iz područja kulture, komunikacije i umjetnosti.

Susret znanja
– Također, jedan od ciljeva je sve sudionike, s posebnim naglaskom na mlade i studente, zainteresirati i upoznati s temama vezanima za kulturu i komunikacije i pružiti im mogućnost stjecanja novih znanja i vještina, sudjelovanja na različitim panelima i promišljanja važnih tema današnjice, ali i uživanje u dobroj glazbi i druženju u izuzetnoj atmosferi koju pruža Vršilnica, spomenik nulte kategorije u sklopu Novih dvora – kažu.

Festival je zamišljen kao platforma koja će omogućiti susret znanja, ideja i kreativnosti. Ovogodišnji program donosi nekoliko različitih tribina – “Pričom oživi svoj grad” (Iva Silla, Dijana Zorić i Petra Prša), “Inteligentno s umjetnom inteligencijom” (Jan Jilek, Fran Hubrin, Andrea Martinović, Vedran Srhaj-Egekher i Martina Silov), “Cajke na ulicu!” (Krešimir Krolo, Robert Urlić, Aleksej Gotthardi Pavlovsky, Zoran Stajčić i Goran Batina), “Knjigom u čelo!” (Gordana Farkaš Sfeci, Seid Serdarević, Tomislav Zajec, Kristian Novak i Iva Mirčić) i “Postoji li hrvatska strip-scena?” (Marin Radišić, Esad Ribić, Tomislav Tomić, Jan Škrinjar, Štef Bartolić i Tomislav Vuger). Predviđene su i brojne radionice, od “Fotografija u fokusu: kroz objektiv kreativnosti” koju će voditi fotografkinja Inia Herenčić, zatim radionica “Erasmus + multikulti blender”, koju će održati studenti koji će podijeliti svoja iskustva koja im je omogućio Erasmus program.

Ulaz slobodan
Bit će moguće sudjelovati i na radionici “Dijalog i repeticija” pod vodstvom Nikoline Bakmaz, na radionici Sitotisak, koju priprema Dejan Jeličić iz Pitsome, radionici izrade nakita pod vodstvom Tihane Jelić te radionice plesa na svili koju će voditi Lara Brkić. Bit će dostupna i strip-radionica za djecu i mlade pod vodstvom akademskog slikara i strip-crtača Luke Čačića. Za kraj festivala ostalo je uživanje u dobroj glazbi koje počinje nastupom benda Donkey Hot, a kao krunu festivalskog programa najavljuju nastup sarajevskog benda Zabranjeno pušenje. Ulaz na sva događanja je slobodan.

Igre je u Parku dr. Franje Tuđmana, pred više od 2500 mladih sportaša otvorio potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Davor Božinović, a okupljena je sreću u igrama poželio i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar Najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi Otvorene Sportske igre mladih: Natječite se, igrajte se i budite fer u igri Organizatori NOVsky Art & Science festivala i dalje intenzivno pripremaju događaj koji je prošle godine okupio oko 3000 sudionika i posjetitelja Ready-STEM-Grow Pet učionica sa senzorima postaje STEM laboratorij u Novskoj KOVAČKU RADNJU otvorio je 1903. Janoš Žambok, naslijedio ga je sin Andrija, a Drago Žambok nastavio je taj težak, zanimljiv i danas rijedak posao. No kad čekić i nakovanj uđu u krv, nema druge nego da zanat i dalje uspješno živi Uz udarce čekića odraslo je pet naraštaja obitelji Žambok Čim sam se rodio, ja sam umjesto dude dobio čekić u ruke. To je nešto što je u krvi