Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska
ADVENT NA OTVORENOM

Loše vrijeme neće ih iznenaditi: gradi se božićna kućica Turističke zajednice

1/3
Foto: Duje Antonini
Turistička zajednica i Grad pozivaju sve zainteresirane udruge iz Makarske da sudjeluju u programu koji će se odvijati u božićnoj kućici Turističke zajednice

Makarskoj su do jučer posljednji ljetni turisti šetali u kratkim rukavima i uživali u posljednjim tragovima ljeta, a Grad i Turistička zajednica već pripremaju bogata zimska događanja koja će zasigurno nastaviti privlačiti goste u grad pod Biokovom.

Jačanje turističke ponude Slika požeško-slavonskih ljudi i krajolika otišla u svijet

Brojna događanja

Na platou uz more ispred hotela Osejave počinju se ocrtavati obrisi središta budućeg Božićnog grada. Gradi se velika božićna kućica Turističke zajednice Makarska, površine 200 kvadratnih metara, koja će biti i središte događanja tijekom nadolazećeg zimskog perioda u Makarskoj. Radovi bi trebali biti završeni do 10. studenoga.

– Osnovna je ideja bila osvježiti ponudu Božićnog grada novim sadržajem, a velika kućica omogućit će ne samo druženje na toplom nego i nesmetano odvijanje programa, pogotovo ako se uzmu u obzir problemi s lošim vremenskim uvjetima, kako je bilo lani – kaže Hloverka Novak Srzić, direktorica Turističke zajednice Makarska.

Foto: Duje Antonini

Božićni grad na otvorenom u Makarskoj ove se godine održava čak 20. put pa će u povodu velike obljetnice riva, lukobran i sam Božićni grad dobiti i posebno svjetlosno novo ruho.

Turistička zajednica i Grad pozivaju sve zainteresirane udruge iz Makarske da sudjeluju u programu koji će se odvijati u božićnoj kućici Turističke zajednice.

– Udruge se imaju priliku prezentirati osmišljenim programom, uz mogućnost prodaje prehrambenih i drugih autohtonih proizvoda, a svu zaradu iskoristiti kao financijsku pomoć u svom daljnjem radu – govori Hloverka Novak Srzić.

Županija svoj Centar kompetencija u turizmu vrijedan 35 milijuna kuna kandidirala na fondove EU Školu za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu preuredit će u moderan Centar

Naravno, u planu su i brojna druga događanja: gastroprezentacije, Christmas Wine Expo, XMAX Dani pršuta i sira, potom karaoke večeri, koncerti na vanjskoj pozornici i druga zabavna događanja. U posebno okićenom Parku fra Jure Radića bit će “ Čarobna šuma” s dječjim igraonicama i jaslicama. Bit će i vrtuljak za djecu, a Makarani će se moći zabaviti i na klizalištu. Sa svojim programima će gostovati i gradovi i općine s Makarskog primorja i Zabiokovlja. Organizatori ističu i humanitarni dio božićne priče uz poklon-bonove, humanitarnu akciju “Dobro je činiti dobro”.

Nastup Danijele Martinović

– Drago mi je da se u program vraća velika kućica u kojoj će Grad zajedno s TZ-om i udrugama osmišljavati programe. Mislim da je prošle godine nedostajao jedan natkriveni dio, ali sada vjerujem da će ovogodišnji Božićni grad biti i bolji i veći i bogatiji nego do sada – kaže zamjenik gradonačelnika Dražen Nemčić.

Foto: Duje Antonini

–Vrijedi istaknuti i da je ovo 20.obljetnica Božićnog grada što je velika stvar s obzirom na to da Makarska ima jedan od najstarijih, ako ne i najstariji, Božićni grad u Hrvatskoj. Sve pozivamo na makarski advent u gradskoj luci. Uz mirise fritula osjetit ćete i miris mora – obećava Hloverka Novak Srzić.

Naravno, organizira se i doček Nove godine na otvorenom. U Makarskoj će nastupiti Danijela Martinović.