Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Promocija dojenja

Majčino mlijeko nije samo hrana nego i lijek za novorođenčad

storyeditor/2024-08-09/edukacija_dojenje__1_.jpg
Foto: novosti.hr U povodu svjetskog dana dojenja održana je edukacija o važnosti dojenja među trudnicama

U povodu obilježavanja Svjetskog dana dojenja u rodilištu Opće županijske bolnice Vinkovci održana je edukacija radionica tijekom koje su ukazali na podršku dojenju i pristup potrebnim resursima kao i mogućnostima za dojenje. Kako je rečeno tijekom edukacije razlike među majkama i zdravstvenim radnicima uvijek postoje, ali i kako ih treba premostiti i dati maksimalnu podršku dojenju.

– Ključno je osigurati da ni jedna majka ni dijete nisu zapostavljeni, pogotovo oni kojima je potrebna dodatna podrška. Dojenje nije samo najzdravija i najbolja prehrana, nego i pravo svakog novorođenčeta – rekla je prvostupnica primaljstva i voditeljica rađaonice i rodilišta vinkovačke bolnice Mirjana Mate Ello.

Kazala je i kako stopa dojenja u Hrvatskoj nije onakva kakvu bi željeli te da zbog toga zdravstveni djelatnici i svi koji promiču dojenje daju maksimalne napore kako bi mladim majkama dali što veću potporu i što veću snagu da ne odustanu odmah u prvim poteškoćama. Istaknula je kako je majčino mlijeko prirodna, najbolja, najjeftinija i najzdravija hrana za novorođenče te da je osim hrane majčino mlijeko i lijek. 

storyeditor/2024-08-09/a_vocin_tekst_filic_i_androvic_foto_kristijan_toplak.jpg Najveće gradilište u Virovitičko-podravskoj županiji U Voćinu se brinu jednako za sve, i za mlade i za stare storyeditor/2024-08-11/MZB.jpg Na natječaj predana projektna dokumentacija za ulaganje u budući centar izvrsnosti Ulaganje u Srednju školu Prelog da postane centar naprednih vještina i znanja Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara u gradskoj je vijećnici primio kajakašice i kajakaše koji su na prvenstvu Hrvatske u Zagrebu ostvarili sjajne rezultate Prijam za prvake Kajakaši i kanuisti promoviraju grad Slavonski Brod po Europi i svijetu