Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Pulski kvartovi postali kina na otvorenom u sklopu novog programa Javne ustanove Pula Film Festival

Mališani će do listopada uživati u 12 filmova u svom kvartu

Foto: Grad Pula
Ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival Gordana Restović rekla je da se program provodi uz preporuku Stožera civilne zaštite te će broj gledatelja biti ograničen na njih 80

Novi program pod nazivom Kino u kvartu Javne ustanove Pula Film Festival u Puli predstavljen je na Trgu kralja Tomislava na kojem je i započeo taj program namijenjen djeci u najvećem istarskom gradu.

Građani Pule i školarci učili o zbrinjavanju i razvrstavanju otpada REALIZACIJA PROJEKTA Građani Pule i školarci učili o zbrinjavanju i razvrstavanju otpada

U predstavljanju programa sudjelovala je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci, ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival Gordana Restović, voditeljica Kina Valli Tanja Miličić i direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

U četvrtak, petak i subotu

Program Kino u Kvartu održava se od 10. rujna do 3. listopada svaki četvrtak, petak i subotu, a predstavit će se 12 filmova za djecu i obitelji s ciljem približavanja filma publici u njihovom svakodnevnom okruženju: na dječjim igralištima, trgovima i u parkovima.

– Kino u kvartu na tragu je želje Grada Pule da se u svakom od 16 mjesnih odbora organiziraju različita događanja i da nam na taj način ožive naši lijepi kvartovi. Ovo je vrijeme kada prolaze takve ideje i doista sam zadovoljna što će se ovaj program realizirati. Sigurna sam da će biti jako dobro posjećen s obzirom na to da je namijenjen djeci i da je besplatan – rekla je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci, koja vjeruje da bi taj projekt mogao postati tradicionalan.

Prikazivat će se animirani i igrani dugometražni filmovi koji su tijekom proteklih godina polučili sjajne rezultate te oduševili publiku i kritiku, a koji se bave raznim temama na djeci zabavan i zanimljiv način.

Ljeto u kinu Od predstava i filmova do zanimljivosti

Kako je napomenula ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival Gordana Restović, program se provodi uz preporuku Stožera civilne zaštite te će broj gledatelja biti ograničen na njih 80. Ravnateljica Restović napomenula je da su zahvaljujući Gradu i Turističkoj zajednici nabavili platno na napuhavanje koje se lako može seliti s lokacije na lokaciju.

Voditeljica Kina Valli Tanja Miličić rekla je da je platno dimenzija 7,32x4,12, a ukupne veličine 8,52x6,48 metara. Istaknula je da je sedam od 12 filmova sinkronizirano, a riječ je o animiranim filmovima, dok je preostalih pet igranih s hrvatskim titlovima. Svi su filmovi imali veliki uspjeh u kinima i na festivalima proteklih godina i radi se o lepezi različitih naslova iz različitih zemalja. U slučaju kiše projekcije se odgađaju, a sve informacije bit će na web i Facebook stranici Kina Valli.

Prva projekcija održana je upravo na Trgu kralja Tomislava na Verudi, 10. rujna na kojemu je s početkom u 20.30 sati prikazan animirani film “Gospodin Link: u potrazi za skrivenim gradom”. Iduća projekcija je održana 11. rujna u 20.30 sati na igralištu kod Stande u Šijani gdje se prikazala animirano-igrana komedija “Medvjedić Paddington 2” u 20.30 sati. U subotu, 12. rujna u 20.30 sati, na igralištu kod Prilaza Monte Cappelletta na Vidikovcu uslijedila je animirana pustolovina “Gordon i Paddy”, 17. rujna u 20 sati Mornarički park postaje kino na otvorenom i donosi obiteljsku avanturu “Praznici u divljini”. Još jednu obiteljsku avanturu, “Moje neobično ljeto s Tess”, Puljani će moći pogledati na igralištu iza škole Giuseppina Martinuzzi, 18. rujna u 20 sati. Na igralištu ispred škole Kaštanjer građani će imati prilike 19. rujna od 20 sati pogledati animiranu pustolovinu “Pčelica Maja”, dok će šest dana kasnije u isto vrijeme i Valdebek će dobiti svoje kino, ondje će se na igralištu Olimpija upriličiti projekcija animirane pustolovine “Neparožderi”. Dan poslije, 25. rujna u 20 sati, na igralištu ispod škole Stoja prikazuje se obiteljska avantura “Mia i bijeli lav”.

UZ EPIDEMIOLOŠKE MJERE Životopisne boje i mirisni proizvodi privlače domaće i turiste na pulsku tržnicu

Kod glavnog ulaza u školu Veruda 26. rujna u 20 sati prikazat će se animirana pustolovina Mali princ. Posljednjeg vikenda održavanja Kina u kvartu projekcije će biti na Monte Zaru (kod vrtića) gdje će se 1. listopada u 19.30 sati prikazati animirana pustolovina “Hrabri mališan 2”. Već idućeg dana na igralištu pored škole na Velom vrhu u 19.30 sati na programu je obiteljska avantura “Wendy 2 – najbolji prijatelji zauvijek”; a posljednjeg dana 3. listopada na Forumu također u 19.30 prikazat će se “Janko Strižić: Farmageddon”.

Tradicionalan program

– Ovaj će program postati tradicionalan i nadamo se, posjećen poput programa Circolo Classic koji je u rekordnom roku rasprodan – izjavila je Miličić te najavila da će iduće godine uzeti u obzir neke druge lokacije, a neke možda i ponoviti. Direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj pohvalila je ideju organizacije ovakvog programa svega četiri dana nakon održanog festivala, izjavivši da je sama dinamika kina na različitim lokacijama vrlo zanimljiva.

– Vjerujem da će to biti vrlo uspješan program, pogotovo jer se radi o kvartovskim lokacijama i sigurna sam da će zaživjeti kao tradicionalan – zaključila je Cinkopan Korotaj.