Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Predavanje u kinodvorani Centra za kulturu u Čazmi

Mario Celinić: Vrijedilo je popeti se na Mount Everest!

Foto: Čazma
Mario Celinić je u svibnju prošle godine postao šesti Hrvat koji se popeo na najviši planinski vrh, nakon Stipe Božića te sestara Bostjančić, Ene Vrbek i Milene Šijan

Jedan od istinskih planinarskih heroja današnjice, nevjerojatni Mario Celinić, gostovao je u kinodvorani Centra za kulturu u Čazmi i time počastio sve prisutne s pričom o osvajanju najvišeg svjetskog vrha, Mount Everesta.

Naime, Mario je 23. svibnja prošle godine iznimnom ljudskom upornošću, voljom i mentalnom snagom postao šesti Hrvat koji je nogom kročio na vrh svijeta. Prije njega to je dvaput učinio Stipe Božić – 1979. i 1989. godine – a 2009. godine na vrh su se popele četiri članice ženske alpinističke ekspedicije – sestre Darija i Iris Bostjančić, Ena Vrbek i Milena Šijan.

Njegovo predavanje popratio je  velik  broj posjetitelja, a sve se odvilo u organizaciji HPD-a Garjevica. Mario je, po završetku predavanja, zahvalio svima koji su došli rekavši kako se zbog atmosfere vrijedilo popeti na Everest.

Tijekom predavanja prisutni su imali priliku čuti kako je izgledao put od Hrvatske do vrha Himalaje, na koje je sve prepreke Mario naišao te kako se pripremao na taj životni pothvat. S obzirom na velik broj mladih u publici i njihove reakcije, zasigurno je inspirirao neke od njih na takve ili slične pothvate.