Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Izvještajna skupština Matice umirovljenika Čazma

Matica umirovljenika Čazma ima 300 novih članova

1/2
Foto: Davor Kirin - Photography
Na inicijativu Udruge potrošača 18. travnja u 10 sati stručne osobe iz te udruge će održati edukaciju o pravima kada je riječ o raskidu ugovora s teleoperaterima i drugim nedaćama s kojima se umirovljenici susreću

Na izvještajnoj skupštini Matice umirovljenika Čazma za prošlu godinu čulo se kako je udruga lani sudjelovala u raznim manifestacijma koje su organizirali Grad i Turistička zajednica, a članovi su sudjelovali i na više sportskih događanja, organizirali zabavne programe, akcije kontrole šećera i tlaka, posjećivali bolesne članove, starije od 80 godina, družili se. Matica je prošle godine brojila 412 članova, a umrlo ih je 26.

– U prva tri mjeseca u našu je udrugu učlanjeno već blizu 300 umirovljenika, a među njima je pedesetak novih – rekao je predsjednik Matice Franjo Jagatić. U ime gradonačelnika Dinka Piraka okupljene je pozdravila Nedjeljka Bačani, rekavši kako će grad i dalje podržavati rad Matice umirovljenika Čazma.

Posebno su istaknuta predavanja koja uskoro slijede u organizaciji Matice. Tako će na inicijativu Udruge potrošača 18. travnja u 10 sati stručne osobe iz te udruge održati edukaciju o pravima kada je riječ o raskidu ugovora s teleoperaterima i drugim nedaćama s kojima se umirovljenici susreću. U drugoj polovici travnja psiholog iz bjelovarske bolnice Darko Novalić govorit će kako pomoći samcima, pogotovo kada ostanu bez životnog partnera, te davati savjete kako se nositi sa samoćom.

ČAZMA Nenad Vuković i Robert Brajo, čazmanski maratonci uspješno stigli do cilja supermaratona 'Od Kaptola do Kaptola' Organizaciju pomogle Zagrebačka i Bjelovarsko-bilogorska županija ’Od Kaptola do Kaptola’ utrka je s najduljom tradicijom ČAZMA Novi ugovori s udrugama vrijedni su 38.000 eura