Izbornik
Naslovnica Gradovi
Najbolji igrači ulične košarke ogledali se u Đakovu

Moderan i urban pristup popularizaciji košarke u interesu je i široj zajednici

TURNIR je pokazao i to da je košarka sve popularnija među mladima, a na terenima je bilo 46 ekipa s gotovo 200 igračica i igrača
1/2
Foto: Đakovo

Košarkaški klub Đakovo tradicionalno je i ove godine organizirao službeni Fiba 3x3 Turnir ulične košarke, u okviru održavanja manifestacije "Đakovačko ljeto". Turnir je održan 14. i 15. srpnja, a predsjednik KK Đakovo Robert Majstorović kaže da je to događaj koji godinama privlači brojne gledatelje, zaljubljenike u sport i sudionike iz svih krajeva Hrvatske i regije.

– Svojim organizacijskim karakteristikama turnir nastoji iz godine u godinu rasti i razvijati se, pokušavajući zauzeti respektabilnu poziciju na sceni sličnih turnira. U tom nastojanju svjesni smo da boljim marketinškim planiranjem možemo pridonijeti afirmaciji novog olimpijskog sporta u našem kraju i dati dignitet košarci kakav ona u našem društvu zaslužuje. Moderan i urban pristup popularizaciji košarke u interesu je i široj zajednici, ne samo zbog identiteta koji Slavonci i Hrvatska vežu uz košarku već zbog zdravog društva koje se kroz sport osnažuje i razvija – kazao je Majstorović.

U Đakovu su se tih srpanjskih dana okupili najbolji igrači ulične košarke. Snage su odmjerile ekipe iz Hrvatske i susjednih zemalja, a đakovački je turnir pokazao i da je taj dinamični sport sve popularniji među mladima. Na terenima je bilo 46 ekipa s gotovo 200 igračica i igrača.

U najmanjoj kategoriji najbolja je bila đakovačka ekipa "Johnny i društvo". U njoj, logično, igra Johnny s pajdašima, koji su bili uvjerljivi u svim basketima i zasluženo osvojili prvo mjesto u konkurenciji 4 tima.

Seniorska konkurencija bila je jača nego ikad prije, a okupila je 10 ekipa – poznate ekipe i u njima brojni poznati hakleri s basketaških terena Hrvatske, Bosne i Srbije, uz neke bivše i sadašnje reprezentativce svojih zemalja. Nakon natjecanja po grupama te kroz četvrtfinala i polufinala do finala zasluženo stižu dvije ekipe koje su najviše i pokazale – Zagreb DMB Product i 3x3 Prnjavor. U odličnom finalu u kojem je demonstrirana vrhunska 3x3 košarka nakon nekoliko preokreta za nijansu je bolji bio 3x3 Prnjavor pa je odnio i pobjedu. 

NAJVEĆI IZAZOV Gradonačelnik Dario Zurovec sudjelovao je u sve tri zahtjevne utrke u jednom vikendu Tri kategorije Sveta Nedelja bila je domaćin prve Spartan utrke u Hrvatskoj SMATRAJU ih jednim od najljepših, najraskošnijih i najvrednijih primjeraka rokoko orgulja u srednjoj Europi Prvobitno postavljene prije 256 godina Nakon obnove orgulje se vratile u župnu crkvu svete Marije Magdalene MINISTAR BAČIĆ najavio je da se dogovara dinamika kako bi se tijekom kolovoza ispraznila sva kontejnerska naselja u Sisku, kao što se to radi u Glini i Petrinji Ogromna ulaganja u zdravstveni sustav Sisačko-moslavačke županije Imat ćemo moderan odjel za naše građane. Neće se morati ići u kliniku u Zagreb