Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
U sklopu manifestacije Prosinac u Puli čak četiri novogodišnja dočeka

Na 18 koncerata diljem grada nastupit će Vanna, Marko Tolja i Mia Dimšić, Šajeta...

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Koncerti će se održavati svakog petka i subote od kraja studenog do 15. prosinca te svake večeri od 20. prosinca do kraja godine

Zavidan glazbeni program čeka Puležane i njihove goste na ovogodišnjoj manifestaciji Prosinac u Puli – Dicembre in Citta. Detalji programa objavljeni su na konferenciji za medije. Ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival, Gordana Restović, kojoj je petu godinu zaredom povjerena organizacije cjelokupne manifestacije, najavila je izbornike i programske koordinatore koji su najavili planirane programe.

Martinje će u Kutjevu Vrhunska zabava uz dobru vinsku kapljicu, fiš i vola na ražnju

Subote na Tržnici

Bogat glazbeni program Rocktarate, koji i ove godine obiluje zvučnim imenima, najavio je Mirko Mocko. Dogovoreno je osamnaest koncerata koji će se održavati svakog petka i subote od kraja studenog do 15. prosinca te svake večeri od 20. prosinca do kraja godine. Ovogodišnji izbor uključuje grupe The Night Express, Vatra, Fit, Letu Štuke, Songkillers, Psihomodo pop, Dj Rock Caffe, Top of the Pops, Blagdan Band, Funbox, Urban & 4, Dj Giuly, Pips, Chips & Videoclips, Radioaktiv, Krug – EKV tribute bend, Febra, a za doček Nove godine pjevat će Šajeta.

Svake će se subote na Tržnici i na prvom katu zgrade Tržnice održati popularni koncerti, koje je najavio direktor Renato Perc; OPG Groovoteka, Blue Sky, In Vino Veritas, Side Effects, Mistral, od 17. do 20. prosinca jutarnji Jazz Christmas program, na Badnjak Božićna padela uz Anelide i Mistral, dok je 31. prosinac rezerviran za tradicionalnu pulsku padelu i Vesnu Nežić Ružić i Quattro Redicool.

Predstavljena je i Seasplash Platforma, koja će se održati trinaesti put, sa zanimljivim alternativnim programima, od kojih će se Fakofbolan, Atheist Rap, Vasil Hadžimanov Band s gostima i novogodišnji party održati u Klubu Kotač, a prepoznatljiv C.U.B.E. vol. 7 u Klubu Uljanik.

Ilustracija 19. do 21. listopada Međunarodni festival filmske glazbe i zvuka u Puli

I dva, uvijek do posljednjeg mjesta ispunjena programa, nastavit će svoju tradiciju; prepoznatljivi Advent u Katedrali s Vannom i Božićni koncert humanitarnog karaktera u Istarskom narodnom kazalištu na kojoj će nastupiti Marko Tolja i Mia Dimšić, najavio je koordinator programa Daniel Sponza.

Gordana Restović najavila je da će Puljane i njihove goste u novu godinu uvesti i Zabranjeno pušenje uz predgrupu Le Monde, a za doček u podne najavljena je grupa Nola. Direktorica Turističke zajednice grada Pule, Sanja Cinkopan Korotaj, dodala je da cjelokupna manifestacija ujedno pridonosi turističkoj promociji Pule tijekom čitavog mjeseca koju građani i posjetitelji rado posjećuju i kojoj se rado vraćaju.

Za svakoga ponešto

Gradonačelnik Grada Pule, Boris Miletić, zahvalio je svim uključenim u organizaciju, od gradskih institucija, privatnog sektora do udruga civilnog društva koji aktivno sudjeluju u kreiranju programa. Naglasio je da je doba blagdana razdoblje druženja i zajedništva te da se ovakvim programom nudi alternativa, nažalost sveprisutnom načina života, u kojemu se društveni život uglavnom odvija na pametnim telefonima. Upravo je Prosinac u Puli prilika da se u svom gradu od ponuđenih programa, pronađe mjesto susreta za sve uzraste, od najmlađe pa sve do treće životne dobi.

Pula se među prvima u Hrvatskoj priključila kolektivnoj akciji sadnje stabala diljem grada Stabla će saditi mališani u vrtićima i školama, ali i građani u svojim vrtovima