Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec 17 pregleda
Međimurska županija

Na Državnom sportskom natjecanju 1100 branitelja iz cijele Hrvatske

Branitelji, Čakovec
Foto: Međimurska županija
U ukupnom poretku prvo mjesto pripalo je braniteljima iz Primorsko-goranske županije, drugo Karlovačkoj, a treće Zagrebačkoj županiji

Više od 1100 branitelja iz cijele Hrvatske sudjelovalo je u Čakovcu na 22. po redu Državnom sportskom natjecanju dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Natjecali su se u boćanju, stolnom tenisu, povlačenju užeta, pikadu, malom nogometu, kuglanju, streljaštvu i šahu. U ukupnom poretku prvo mjesto pripalo je braniteljima iz Primorsko-goranske županije, drugo Karlovačkoj, a treće Zagrebačkoj županiji.

- Oslobodivši u rujnu 1991. godine sve objekte bivše vojske u Međimurju, bez borbe i ljudskih žrtava, nastavili smo svoja ratna djelovanja diljem zemlje. Na tom putu sudjelovalo je više od 8000 Međimuraca, a svoje živote na oltar domovine položio je 76 međimurskih branitelja, dok se dvoje još vode kao nestali -  rekao je na otvorenju Stjepan Horvat predsjednik  Udruge  dragovoljaca i veterana  Domovinskog rata Međimurja.

Dobrodošlicu braniteljima je, uz ostale, uputio i župan Matija Posavec. U okviru natjecanja održani su i sportski susreti djece hrvatskih branitelja koja su se natjecala u malom nogometu.