Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska 39 pregleda
Reakcija nadležnih:

'Na glavnoj gradskoj plaži nije došlo do izlijevanja fekalija'

plaža more
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/Ilustracija
Iz gradske uprave su rekli da im je potvrđeno da je u ovom slučaju riječ o izljevu oborinskih voda u more, a neugodni mirisi, koje mnogi odmah povezuju s fekalijama, posljedica su dužeg zadržavanja vode u nekim dijelovima potoka

Povodom medijskih napisa na pojedinim internetskim portalima o navodnom izlijevanju fekalija u more na glavnoj gradskoj plaži u Makarskoj reagirao je zamjenik gradonačelnika Joze Vranješ.

- Prema provjerenim informacijama koje je Grad Makarska dobio od nadležnih službi na gradskoj plaži došlo je do izlijevanja oborinskih voda, a ne kanalizacije. Grad Makarska je, naime, odmah po dojavi kontaktirao nadležne službe i  zatražio njihov hitan izlazak na teren kako bi se utvrdilo stvarno stanje. U kontaktu s gospođom Ivom Kuzmanić iz Vodnog gospodarstva Ispostave Vrgorac potvrđeno nam je da je u ovom slučaju  riječ o izljevu oborinskih voda u more, a neugodni mirisi, koje mnogi odmah povezuju s fekalijama, posljedica su dužeg zadržavanja vode u nekim dijelovima potoka.

Unatoč tome što smo dobili službenu potvrdu da nema razloga za paniku, Grad Makarska kontaktirao je Makarski komunalac d.o.o. koji ima ugovor s tvrtkom Cian d.o.o.,  te će se na spornoj lokaciji za svaki slučaj izvršiti poslovi dezinfekcije i deratizacije.

Treba napomenuti da se radi se o potoku Vrba koji prije svega služi za odvod oborinskih voda i koji se proteže od planine Biokovo kroz Batiniće gdje ima otvoreno korito, prema ulicama Kipara Meštrovića i Ruđera Boškovića gdje je izveden kao zatvoreno korito i naposljetku se izljeva u more. Tehnička namjena ovog potoka je odvodnja oborinskih voda, a za održavanje su zadužene Hrvatske vode, tj. Vodno gospodarstvo Ispostava Vrgorac.

U četvrtak, 6. srpnja, dogovoren je sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda, Vodnog gospodarstva Ispostave Vrgorac kako bi razgovarali o projektu sanacije potoka, tj. ušća potoka, prostudirali projektnu dokumentaciju i donijeli odluku o tome kada će se krenuti s projektom sanacije čiji će nositelj biti Hrvatske vode uz potpunu podršku Grada Makarske. Molim sve građane da budu mirni i pokažu povjerenje prema gradskoj vlasti i nadležnim službama, jer isključivo zajedničkim djelovanjem možemo biti uspješni u rješavanju tekućih problema - rekao je zamjenik gradonačelnika Joze Vranješ, priopćili su iz gradske uprave.