Izbornik
Naslovnica Gradovi Split 16 pregleda
Intenzivno do svibnja

Na Karepovcu će se raditi danonoćno, čak i nedjeljom

Karepovac
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Intenziviranjem radova neugodni mirisi sigurno će biti jači nego je to bilo u proteklih dvadesetak dana kada se zbog lošeg vremena radilo relativno malo na prebacivanju otpada - istaknuo je zamjenik gradonačelnika Nino Vela

Na Karepovcu će se raditi i do 16 sati dnevno! U tijeku su pregovori predstavnika Grada Splita s izvođačem radova oko produženja rada do 23 sata te uvođenje rada nedjeljom, kako bi se ubrzala dinamika i maksimalno iskoristili predstojeći povoljni vremenski uvjeti.

Plan je da se do 5. svibnja izvede što više radova koji emitiraju neugodne mirise. Istovremeno će se primjenjivati metode i sredstava za njihovo ublažavanje.

Projektni natječaj za Žnjan Izabran projekt za Žnjanski plato Široka šetnica uz plažu, 'urbana šuma' i samo šest do devet kafića

- Intenziviranjem radova neugodni mirisi sigurno će biti jači nego je to bilo u proteklih dvadesetak dana kada se zbog lošeg vremena radilo relativno malo na prebacivanju otpada - istaknuo je zamjenik gradonačelnika Nino Vela i pozvao građane na strpljenje i razumijevanje. Najavio je kako će sredstva prikupljena od eko rente uložiti u infrastrukturu naselja oko Karepovca. Uz sanirani brijeg izgradit će se pristupne ceste te vodovodne i kanalizacijske mreže.

Novost je i kako je Grad Split, kao obveznik javne nabave pokrenuo postupak nabave za uslugu mjerenja akreditiranih ustanova za postavljanje dodatne mjerne postaje, prema Zaključku Gradskog vijeća s tematske sjednice. Također će se u roku od 60 dana grupirati mjerni aparati na postojeću postaju na Karepovcu za praćenje vrijednosti ozona, lebdećih čestica PM 2,5, ugljičnog monoksida, hlapljivih organskih spojeva i benzena.

Zamjenik Vela također je rekao kako se prema nalazima svih inspekcija gradilište vodi po svim pravilima struke te nisu pronađene nepravilnosti.

Andro Krstulović Opara Opara donio odluku Grad Split izdvaja 200.000 kuna za djecu oboljelu od mišićne atrofije