Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
radovi vrijedni 524.000 kuna

Na kupalištu Stoja napravit će se i nova skakaonica

Foto: Grad Pula
Započeli su radovi sanacije potpornih zidova i hodne plohe mola grad pula

Grad Pula kontinuirano tijekom godina ulaže u obnovu i modernizaciju svojih kupališta, pa tako i poznatog gradskog kupališta na Stoji. Vrijedni radovi izvode se i ove godine. Nakon što su krajem siječnja dovršeni radovi konstruktivne sanacije centralne zgrade kupališta na Stoji, na postojećem molu kupališta započeli su radovi sanacije potpornih zidova i hodne plohe. Kao preduvjet za sanaciju ranije su izvršeni geomehanički istražni radovi, geodetski i podmorski snimak mola na osnovu kojih je izrađen i glavni projekt sanacije. Riječ je o specijalnoj vrsti radova koji se izvode dijelom u morskoj vodi, a dijelom izvan vode.

EU komisija svrstala Pulu među gradove s najviše kulturnog i kreativnog potencijala Pula dobila mjesto u elitnom društvu 100 najodrživijih svjetskih destinacija

Uz sanaciju navedenih oštećenja, planirana je i zamjena korodirane metalne ograde te izrada nove čelične konstrukcije skakaonice prema originalnom projektu iz 1933. godine kao i nove stepenice za izlaz iz mora.

Projekt konstruktivne sanacije mola izrađen je sukladno posebnim uvjetima konzervatorskog odjela, a radove izvodi Izgradnja Popovački, Obrt za građevinarstvo iz Duge Rese. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 524.000 kuna, a rok za izvođenje radova je 150 kalendarskih dana.