Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina 87 pregleda
Profil terena

Na lokaciji budućeg Aquaparka Zelina započelo geotehničko ispitivanje tla

Na lokaciju budućeg Aquaparka Zelina započelo geotehničko ispitivanje tla
Foto: Grad Sveti Ivan Zelina
Uz ova ispitivanja odradit će se još 17 dijelova glavnog projekta koji su potrebni za ishođenje građevinske dozvole za izgradnju Aquaparka Zelina

Na lokaciji budućeg Aquaparka Zelina odvijaju se geotehnička i geofizička ispitivanja koja obuhvaćaju geotehničke i geofizičke istražne radove, inženjersko-geološku determinaciju i geotehničku klasifikaciju materijala iz izbušene jezgre te odabir uzoraka tla i stijene uz laboratorijska ispitivanja, priopćili su iz Grada.

Na osnovi rezultata istražnog bušenja i geofizičkih mjerenja, izradit će se inženjersko-geološki profil terena i bušotina te geotehnički elaborat. Navedeni radovi su nužni za projekt temeljenja koji je važan segment u postupku izrade projektne dokumentacije. Naime, uz ova ispitivanja odradit će se još 17 dijelova glavnog projekta koji su potrebni za ishođenje građevinske dozvole za izgradnju Aquaparka Zelina.

Ovime je učinjen još jedan korak prema realizaciji projekta, koji je od iznimne važnosti za turistički i gospodarski razvoj cijelog grada.