Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula 820 pregleda
Otvorit će se radna mjesta

Na mjestu bivšeg kamenoloma počela gradnja trgovačkog centra s oko sto trgovina

Pula, polaganje kamena temeljca
Foto: Grad Pula
Direktor trgovačkoga centra Max Stoja d.o.o. Stevan Muidža rekao je da je investicija vrijedna 400 milijuna kuna, te izvijestio da je u sklopu centra predviđen zabavni dio s kino dvoranama, dječjom igraonicom i restoranima koji će utjecati na poboljšanje turističke ponude Pule i okolice te omogućiti produženje sezone

Simboličkim polaganjem kamena temeljca u srijedu su na području bivšega kamenoloma Max Stoja u Puli počeli radovi na izgradnji istoimenoga trgovačkog centra - investicije vrijedne 400 milijuna kuna, koja će, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić omogućiti otvaranje novih radnih mjesta.

Budući centar prostirat će se na 71.000 četvornih metara bruto površine, odnosno 30 tisuća četvornih metara iznajmljivoga prostora s predviđene tri etaže s oko stotinu trgovina te parkiralištem na dvije podzemne etaže s ukupno 830 mjesta.   

Na polaganju kamena temeljca bili su istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je izrazio zadovoljstvo što će se izgradnjom centra sa svim popratnim sadržajima sanirati bivši kamenolom.

- Ovo je doista velika investicija, tvrtka je uplatila više od 28 milijuna kuna komunalnog doprinosa s kojim smo mogli izgraditi drugu infrastrukturu u gradu, poput proširenja pulske obilaznice i Trga kralja Tomislava, a i ovdje će se izgraditi potrebna infrastruktura kako bi omogućili pristup novom centru - rekao je Miletić. Ustvrdio je da će trgovački centar omogućiti i otvaranje novih radnih mjesta, a sadržajima će dodatno obogatiti i ponudu grada.

Direktor trgovačkoga centra Max Stoja d.o.o. Stevan Muidža rekao je da je investicija vrijedna 400 milijuna kuna, te izvijestio da je u sklopu centra predviđen zabavni dio s kino dvoranama, dječjom igraonicom i restoranima koji će utjecati na poboljšanje turističke ponude Pule i okolice te omogućiti produženje sezone. 

Glavni izvođač radova je tvrtka Kamgrad d.o.o. iz Zagreba, na osnovu projekta koji je izradilo društvo ATP projektiranje iz Zagreba, a predviđeno otvaranje centra zakazano je za studeni 2018.