Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Bjelovar ima 29 kamera, a 14 ih je postavljeno na korzu

Na osam lokacija na javnim gradskim površinama postavit će se 15 kamera

storyeditor/2024-07-25/bj_b.jpg
Foto: Grad Bjelovar POLICIJA pozdravlja inicijativu, kažu da će puno lakše pronaći počinitelja kaznenih djela i prekršaja, ali i da bi se potencijalni prekršitelji zakona mogli obeshrabriti zbog kamera

Grad Bjelovar postavit će dodatnih 15 kamera na javne površine u gradu u svrhu sigurnosti građana. Kamere će se postaviti na osam lokacija, a među prvima će biti ona na uglu Gradske uprave, odnosno na križanju Trga E. Kvaternika, Ulice A. B. Šimića i Petra Zrinskog, a Grad Bjelovar u vezi s time surađuje i s policijom.

– Te kamere dobro dođu za slučaj poput onoga kad je nedavno bila pljačka zlatarnice u središtu grada. To je nedopustivo i to se ne smije događati u Bjelovaru. Bjelovar je uvijek bio miran, siguran i čist grad te to uvijek napominjem. Takav će i ostati. Mi ćemo policiji donirati ekran putem kojega će oni imati uvid u naše gradske kamere kada se takvo što dogodi. Vjerujem da se nakon zadnjeg slučaja, kada je naša policija promptno reagirala i odmah uhitila pljačkaše, takav slučaj više neće ponavljati. Koliko su kamere učinkovite, vidimo i na gradskom korzu jer sada više po njemu nema vožnje koji je isključivo namijenjen za pješake i bicikliste – poručuje zamjenik Igor Brajdić.

– Bjelovar je obiteljski, miran, siguran i čist grad I tome svi trebaju doprinijeti, ne samo policija, Gradska uprava nego i svi pojedinci – tvrdi Brajdić.

– Grad sada ukupno ima 29 kamera, 14 ih je postavljeno na korzu, a sada postavljamo 15 novih kamera. Provedena je nabava i 20 tisuća eura plus PDV je za ovih novih 15 kamera. Nije to prevelik iznos za osjećaj sigurnosti koji građani imaju – smatra Brajdić. Dalibor Milković, načelnik policijske postaje Bjelovar, potvrdio je da se slažu s postavljanjem kamera.

– U ime policije pozdravljamo ovu inicijativu, postavljanjem ovih kamera puno ćemo lakše pronaći počinitelja kaznenih djela i prekršaja, a i smatramo da bi se potencijalni prekršitelji zakona mogli obeshrabriti zbog kamera – objasnio je načelnik Milković. 

storyeditor/2024-07-26/PXL_020523_99673638.jpg Novčane potpore za studij dobiva 447 studenata iz Brodsko-posavske županije Pomoć i poticaj studentima da se vrate i ostanu živjeti u Slavoniji storyeditor/2024-07-26/ZZ_c_fo.jpg Uoči nastupa u Italiji Prijem za vatrogasce koji idu na Olimpijadu storyeditor/2024-07-26/Milan_Neralic_-_noseca_slika_3.jpg HOO dodjeljuje nagradu "Milan Neralić" za izniman doprinos razvoju lokalnog sporta Slunjani slave svog olimpijca, mačevaoca Milana Neralića