Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
OSIJEK

Na “Srednjiki” teren za mali nogomet s umjetnom travom

1/2
Foto: Osijek
Novi teren na Srednjoškolskom igralištu uređen je uz donaciju HNS-a od 43.000 eura, a Grad Osijek uložio je još oko 10.000 eura za mrežu, golove, popločenje...

Srednjoškolsko igralište u Osijeku, popularna “Srednjika”, bogatije je za novouređeni malonogometni teren s umjetnom travom. Riječ je o donaciji Hrvatskog nogometnog saveza vrijednoj 43.000 eura, uz koju je i Grad Osijek uložio još oko 10.000 eura za zaštitnu mrežu, golove, popločenje uz igralište te dva betonska stola, kao i za ocrtavanje terena za stolni tenis.

Novi malonogometni teren proteklog su tjedna otvorili gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, ističući partnerski odnos Grada i HNS-a.

Partnerski odnos

Zahvalivši predsjedniku HNS-a, gradonačelnik Radić rekao je kako Grad Osijek izdvaja značajna sredstva za sport, a posebno je istaknuo besplatan prijevoz za mlađe sportaše, kao i sportske stipendije.

– Kada govorimo o najmlađim uzrastima, prošle godine smo uveli stipendije za 5. i 6. kategoriju sportaša. Jedan smo od rijetkih velikih gradova koji omogućuje besplatan prijevoz svim sportašima mlađih uzrasta. Nastavit ćemo to činiti i u budućnosti, kao i raditi na poboljšanju infrastrukture, ali i na suradnji sa svim klubovima na području Osijeka – poručio je osječki gradonačelnik.

Grad Osijek omogućava organiziran, siguran i besplatan prijevoz mlađim dobnim kategorijama sportaša i parasportaša/sporta gluhih svih dobnih kategorija na natjecanja u nadležnosti nacionalnih saveza. Osijek je najveći grad u Hrvatskoj koji izravno skrbi o prijevozu sportaša na ovaj način. Za tu je svrhu u gradskom proračunu ove godine osigurano 332 tisuće eura.

Gradonačelnik je podsjetio kako je nedavno otvoreno novouređeno dječje igralište na Sjenjaku te najavio uređenje igrališta u Donjem gradu. Napomenuo je i da su Grad i Županija kupili zgradu Iktusa i pripadajuću površinu, gdje će također urediti košarkaško i nogometno igralište.

Predsjednik HNS-a Kustić izrazio je zadovoljstvo velikim brojem djece koja već koriste novi travnjak te zahvalio gradonačelniku Radiću na suradnji.

– Znam koliko Grad Osijek izdvaja za sport i koliko ulaže u infrastrukturu, i zato me veseli da smo danas ovdje i da otvaramo još jedan teren. Nadam se da će ova dječica kroz osječke i županijske klubove niknuti u našoj reprezentaciji. To je bogatstvo na koje ulaganjem u infrastrukturu možemo utjecati. Hvala gradonačelniku i suradnicima koji su radili na ovom projektu, nastavit ćemo s ulaganjima u infrastrukturu – izjavio je Kustić.

Uređenje dječjeg igrališta

Podsjetimo, početkom travnja završena je obnova dječjeg igrališta u središtu Sjenjaka. Na mjestu dotrajaloga dječjeg igrališta postavljeno je novo, moderno dječje igralište s takozvanom antistres-podlogom, koje je prilagođeno različitim dobnim skupinama. U njegovu obnovu i uređenje uloženo je 122.000 eura. Ugrađena su posebna igrala za djecu uzrasta do tri godine, kao i posebna za djecu od tri do 11 godina.

OSIJEK Krunidba kralja Charlesa III. proslavit će se i u Osijeku OSIJEK Otvoreno novo dječje igralište na Sjenjaku vrijedno 122.000 eura Pokrenuta Inicijativa 4 grada OSIJEK Inicijativa 4 grada – platforma za suradnju najvećih gradova