Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
OSIJEK

Otvoreno novo dječje igralište na Sjenjaku vrijedno 122.000 eura

1/3
Foto: Osijek
Postavljena je nova antistres podloga te su ugrađena igrala za djecu do tri godine, kao i ona za djecu od tri do 11 godina, istaknuo je gradonačelnik Radić

Završili su radovi na obnovi dječjeg igrališta u središtu Sjenjaka. Na mjestu dotrajaloga dječjeg igrališta postavljeno je novo, moderno dječje igralište s takozvanom antistres podlogom, koje je prilagođeno različitim dobnim skupinama.

Novih 18 klupa

Novo dječje igralište u srijedu je otvorio gradonačelnik Osijeka Ivan Radić ocijenivši da ono, uz uređenu šetnicu Joze Petovića i obnovljeno košarkaško igralište, dodatno podiže kvalitetu življenja na Sjenjaku, jednom od najvećih osječkih stambenih naselja.

– U obnovu i uređenje ovog dječjeg igrališta uložene su 122.000 eura. Radove su izvele gradske tvrtke Unikom i Športski objekti. Postavljena je nova antistres podloga te su ugrađena igrala za djecu do tri godine starosti, kao i ona za djecu od tri do 11 godina. Drago nam je da je igralište puno djece, vjerujem da će uživati ovdje – istaknuo je gradonačelnik Radić.

Pojasnio je kako je središnji dio igrališta s glavnom stazom obnovljen asfaltiranjem nove podloge na 400 metara četvornih te bojenjem i iscrtavanjem oznaka za društvene igre na tlu. Obnovom je igralište prošireno za 500 metara četvornih na susjednu zemljanu površinu koja je sada zaštićena umjetnim travnatim tepihom, a postavljeno je i novih 18 klupa za sjedenje, kao i novi koševi za otpad.

Novo su igralište nakon otvorenja isprobala djeca koja pohađaju obližnji Dječji vrtić Sjenčica, a gradonačelnik je podsjetio da će u tom vrtiću uz pomoć sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti uskoro početi dogradnja.

Novi vrtići

– U ovoj gradskoj četvrti ići ćemo u dva nova vrtića. Govorimo o vrtiću Sjenčica koji će se rekonstruirati i nadograditi te o gradnji novog vrtića na Uskim njivama. Grad Osijek je, naime, prijavio pet vrtića i svih pet prošlo je na natječaju, za što smo od Ministarstva znanosti i obrazovanja dobili 4,2 milijuna eura. Time ćemo osigurati novih 400 upisnih mjesta za djecu u vrtićima – rekao je gradonačelnik Radić.

Podsjetimo, riječ je o projektima gradnje triju novih dječjih vrtića – DV Vijenac lipa - Cvjetno, DV Tenja i DV Uske njive, te dogradnji dvaju postojećih vrtića – DV Latica i DV Sjenčica, čija je ukupna vrijednost 6,9 milijuna eura. Grad Osijek prijavio je u lipnju prošle godine pet projektnih prijedloga na prvi Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava "Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova". Svi projektni prijedlozi su prihvaćeni, a ukupan iznos odobrenih sredstava je 4,2 milijuna eura. Kada svi projekti budu realizirani i otvori se više od 400 novih upisnih mjesta u vrtićima, nijedno dijete pri upisu više ne bi trebalo ostati "ispod crte".

Na otvorenju novog dječjeg igrališta na Sjenjaku gradonačelnik Radić istaknuo je i da je za komunalne prioritete u Gradskoj četvrti Novi grad za 2023. godinu osigurano oko 73.000 eura te najavio temeljitu rekonstrukciju kolnika, oborinske odvodnje i vodovodne mreže u Ulici Brune Bjelinskog, vrijednu oko 130.000 eura.

– Drago mi je da smo danas ovdje, da ulažemo u sve dijelove Osijeka, i što je najvažnije, da ulažemo u djecu te podižemo kvalitetu života u svim dijelovima grada – zaključio je gradonačelnik Ivan Radić.

OSIJEK Uskrs u Osijeku uz bogatstvo običaja i 2000 porcije fiš-paprikaša Pokrenuta Inicijativa 4 grada OSIJEK Inicijativa 4 grada – platforma za suradnju najvećih gradova Ministar Butković uručio gradonačelniku Radiću vrijedan ugovor Stiže 10 novih niskopodnih tramvaja vrijednih 25 milijuna eura