Izbornik
Naslovnica Gradovi Udruga gradova
U organizaciji Udruge gradova

Nacionalna konferencija savjeta mladih od 1. do 3. prosinca u Samoboru

Nacionalna konferencija savjeta mladih
Foto: Udruga gradova
Konferencija je središnji godišnji susret za sve savjete mladih u Hrvatskoj

U organizaciji Savjeta mladih Grada Samobora i Udruge gradova u RH u Samoboru će se od 1. do 3. prosinca ove godine održati Nacionalna konferencija savjeta mladih. Konferencija za cilj ima jačanje uloge savjeta mladih u procesima donošenja odluka i kreiranju lokalnih politika te izgradnju kapaciteta samih članova savjeta mladih, priopćili su iz Udruge gradova.

U tri dana trajanja konferencije stručnjaci iz svih područja doprinijet će kvaliteti programa i rasprava. Ipak, najveći fokus bit će na samim članovima savjeta mladih koji će zajedničkim radom na temelju primjera dobre prakse iznjedriti konkretne rezultate Konferencije koji mogu biti korisni za njihov svakodnevni rad.

Konferencija je središnji godišnji susret za sve savjete mladih u Hrvatskoj, a zbog održivosti cijele priče jedinice lokalne i regionalne samouprave će pokriti troškove smještaja s doručkom i putovanja za predstavnike svojih savjeta mladih dok će organizatori pokriti troškove preostalih obroka, predavača i cjelokupne organizacije.

Prijave će biti otvorene od 16. listopada.