Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
pogledajte program

Najavljen 5. Pulski karneval

1/2
Foto: Grad Pula
Na Karnevalu se očekuje oko dvadesetak karnevalskih grupa iz Istre, Kvarnera i Slovenije s ukupno preko 700 sudionika

U prostorijama TZ Pula održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen 5. Pulski karneval na kojoj su sudjelovali Sanja Cinkopan Korotaj direktorica TZ Pula i Damir Pletikos ispred Udruge za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine i Karnevalske grupa Veli vrh – Valmade.

5. Pulski Karneval bit će održan u subotu, 23. veljače 2019. Karnevalu će prethoditi tradicionalno predavanje ključeva Grada maškarama 17. siječnja 2019. u 17 sati u Gradskoj palači, a 5.ožujka. 2019. bit će paljenje pusta kod semafora na Velom Vrhu.

Sa(n)jam knjige u Puli '18 Od 29. studenog do 9. prosinca Prvi afrički nobelovac otvorio ovogodišnji Sa(n)jam knjige

Na Karnevalu se očekuje oko dvadesetak karnevalskih grupa iz Istre, Kvarnera i Slovenije s ukupno preko 700 sudionika. Karnevalsku povorku predvodit će Puhački orkestar Grada Pule i Pulske mažoretkinje.

Ove godine je novina da će na Karolini biti postavljen veliki šator.

Kako je ovo 5. jubilarni Pulski karneval, na dan karnevala, u Gradskoj palači bit će upriličen prijem kod gradonačelnika gdje će se predstavnicima maškaranih skupina uručiti zahvalnica povodom njihovog sudjelovanja na 5. Pulskom karnevalu.

U vrijeme karnevalskog razdoblja u prostorima TZ Pula bit će postavljena izložba posvećena pulskim maškarama.

Prosvjed aktivista protiv davanja plaža u koncesiju "koja je javna korist od davanja koncesija?" Prosvjed ispred Gradske palače protiv davanja plaža u koncesiju

Program 5. Pulskog karnevala

Subota, 23.02.2019.

Okupljanje maškara na Karolini  od 10.30-11.30 sati

> Polazak maškarane povorke s Karoline u 12 sati (podne) / trasa - Karolina, Arena, Portarata, ulica Sergijevaca, Forum,    Kandlerova, Karolina - Alegorijska kola nakon Portarate idu kroz Laginjinu ulicu  preko Rive na Karolinu
> predstavljanje maškaranih grupa ispred Arene i na Portarati
> povratak maškaranih skupina na Karolinu gdje će  u šatoru  za  sve sudionike karnevala biti organiziran ručak i maskenbal
> od 15 sati Veliki maskenbal - Mauro Staraj & La Banda
> od 17 sati – DJ program Teddy Lee

Foto: Grad Pula

Organizatori pozivaju sve građane da se prijave na Pulski karneval i da uživaju u ludim karnevalskim danima. Nadamo se da će se što veći broj građana organizirati u veće ili manje grupe i prijaviti za sudjelovanje u  karnevalskoj povorci i zabavi.

Prijavnice će se mogu preuzeti u TZ Pula ili na web stranicama www.pulainfo.hr. Prijave su do 14. veljače 2019.

Organizatori 5. Pulskog karnevala su Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule te Udruga za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine i Karnevalska grupa Veli vrh – Valmade.

zimske radosti Besplatno klizanje za svu predškolsku i školsku djecu