Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
NAŠICE

Najuspješniji sportski kolektiv je rukometni klub Nexe

Foto: Našice
Proglašeni su najbolji sportaši u Našicama za 2022., a gradonačelnik Kašuba istaknuo je da će Grad i dalje davati punu podršku svim sportskim kolektivima

U organizaciji Sportske zajednice Grada Našica održano je svečano proglašenje najboljih sportaša u tom gradu za 2022., a na kojem je Rukometni klub Nexe dobio nagradu za najuspješniji sportski kolektiv.

Iznimni rezultati

Predsjednik Sportske zajednice Grada Našica Nikola Antolović izdvojio je 2022. godinu kao vrlo uspješnu za brojne našičke sportske klubove i udruge. Bila je to, stoga, i prigoda za prisjećanje i dodjelu nagrada najuspješnijima.

Trofej “Pavo Jurina” koji se dodjeljuje mladim perspektivnim sportašima dobili su Mia Šimašek, Karate klub NEXE, Paula Smolčić i Rafael Grotić, članovi Teniskog kluba Našice, Petra Nogić, Antonela Nađ, Ana Šimić – članovi Taekwondo kluba Našice, Marko Stilin – nogometaš NK Zoljana, Stjepan Javorček i Borna Fruk, članovi RK Nexea, Leonardo Paska iz KBK Impact-a, Iva Škorić i Sara Knežević, obje iz Ženskog odbojkaškog kluba Našice, dok je Filip Čiček, član KBK Impact, dobio priznanje za iznimne rezultate postignute na državnoj i regionalnoj razini.

Seniorska momčad RK Nexea u sezoni 2021./2022. godini bila je 14. put zaredom viceprvak Hrvatske. Gromovi su zaigrali i u finalu Kupa Hrvatske, a plasirali su se i na Final Four SEHA Gazprom lige u Zadru. Sudjelovali su i na završnici EHF Euro lige u Lisabonu, osvojivši četvrto mjesto. Nagradu za najuspješniji sportski kolektiv Grada Našica kapetanu momčadi Janku Keviću uručio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Nagrade su, nadalje, dobili Lucija Kuzminski, članica ŽOK-a Našice, kao najbolja sportašica, te rukometaš Fahrudin Melić, koji je proglašen najuspješnijim sportašem u 2022.

Najglasniji promotori

Trener Branko Tamše proglašen je najuspješnijim trenerom. Zoran Krivošija, trener U-13 ekipe RK Nexe, dobio je nagradu za izniman doprinos razvoju sporta. Iako mnogi treneri traže prilike da što prije preuzmu seniorske momčadi, Krivošija je, istaknuto je, svoj život i karijeru posvetio radu s mladima i njihovu odgajanju, a to je ono što je najplemenitije i često nedovoljno cijenjeno. Stvorio je generacije i generacije igrača, ali i ljudi, te se do danas nije umorio.

Dobitnicima te svim sportašicama i sportašima čestitao je gradonačelnik Kašuba, izrazivši zadovoljstvo što u Našicama djeluje i marljivo radi jako velik broj sportašica i sportaša, posebice mladih.

– Grad će i dalje davati punu podršku svim sportskim kolektivima i njihovim članovima jer su upravo oni najveći i najglasniji promotori Grada Našica – poručio je gradonačelnik Kašuba.

Sportašima su čestitali i zamjenik gradonačelnika te saborski zastupnik Hrvoje Šimić, predsjednik RK Nexea Josip Ergović, predsjednik Uprave Nexe d.d. Ivan Ergović, kao i glavni tajnik Športske zajednice OBŽ-a Dubravko Ižaković te predsjednik Gradskog vijeća Našica Krešimir Žagar.

Prijam delegacije Zagrebačke filharmonije i predstavnika HCK ”Dora Pejačević poveznica je humanosti i umjetnosti” NAŠICE FLAG Pannonia ima sjedište u Našicama NAŠICE Proračun Grada Našica za 2023. razvojni je i socijalni