Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska
Interregionalni kup

Najveća kulinarska imena dolaze u Makarsku

kuhanje
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
Na ovogodišnjem IKKER-u okupit će se 15 najbolje plasiranih kuhara s natjecanja održanih u 2016. godini od kojih će jedan ponijeti titulu najboljeg interregionalnog kuhara 2017. godine

U organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija a u suradnji s Gradom Makarska i Turističkom zajednicom Grada Makarske od 17. do 19. veljače u hotelu Miramare održat će se treći po redu Interregionalni kup kuhara europskih regija- IKKER.

U petak, 10. veljače, u gradskoj vijećnici s početkom u 10 sati održat će se konferencija za novinare, a potom će se u Gradskom muzeju Makarska otvoriti izložba dijela najveće privatne zbirke kuharica i knjiga o turizmu u Europi. Autor izložbe pod nazivom 'Od davnina je Europa uživala u kulturi hrvatskog stola' je Zlatko Puntijar.

Iz gradske uprave kažu da od organizatora doznaju da će se uz natjecanja, na IKKER-u organizirati i stručne edukacije za ugostitelje s područja Makarske, najavljen je dolazak predstavnika struke i institucija, te sudjelovanje velikih imena kulinarstva. Među ostalim prezentirat će se i autohtona jela Makarske, Dalmacije, Hrvatske i Makedonije.