Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
JASPERS ODOBRIO 881 MILIJUN KUNA ZA AGLOMERACIJU DUBROVNIK

Najveći infrastrukturni zahvat u povijesti Grada

Foto: Grad Dubrovnik
Projekt obuhvaća i novi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda i gradnju kanalizacijske i vodoopskrbne mreže

Nakon dugotrajnog postupka uspješno je završen težak i opsežan posao u kojem su sudjelovali Vodovod Dubrovnik, Upravni odjel za europske fondove i međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika i Hrvatske vode. Projekt Aglomeracije Dubrovnik ‘Razvoj vodno-komunalne infrastrukture’ dobio je zeleno svjetlo tijela Europske komisije JASPERS, odnosno pozitivno mišljenje Independent Quality Review.

Usvojen proračun Grada Dubrovnika za 2021. godinu u iznosu od 579 milijuna kuna Izbalansiran, razvojan i usmjeren povećanju kvalitete života građana

Slijedi potpisivanje ugovora čime će započeti najveći infrastrukturni zahvat u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav Dubrovnika u njegovoj povijesti, uz osigurana bespovratna sredstva iz fondova EU. Ukupna vrijednost projekta iznosi 881.208.682 kune, a njegova provedba obuhvaća i gradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda UPOV Petka te cjelokupne kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području grada Dubrovnika.

Projektom su obuhvaćena ulaganja u sustav javne vodoopskrbe u naseljima Dubrovnik, Zaton – Orašac i Moševići – Visočani te sustav javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u naseljima Bosanka, Čajkovica, Čajkovići, Donje Obuljeno, Dubrovnik, Gornje Obuljeno, Knežica, Komolac, Lozica, Mokošica, Nova Mokošica, Osojnik, Petrovo Selo, Pobrežje, Prijevor, Rožat, Sustjepan i Šumet. 

Ulaganja u prometnu infrastrukturu Po želji mještana ide se u rekonstrukciju Premanturske i Valdebečkog puta

– Time rješavamo veliki problem i činjenicu da 70 posto objekata u Dubrovniku nije imalo priključak na kanalizaciju – kazao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković, naglašavajući i da je tim projektom Grad osigurao više od milijardu kuna iz fondova EU.