Izbornik
Naslovnica Gradovi Metković
Projekti

Nakon 46 godina ponovno se asfaltira Mala riva

1/5
Foto: metkovic.hr
Mala je riva prvi put asfaltirana 1973. uoči odigravanja Jadranskih susreta u Metkoviću

U sklopu radova na uređenju Trga kralja Tomislava, Velike i Male rive te Ul. hrvatskih iseljenika, započelo je asfaltiranje Male rive i dviju pristupnih kosina. Podsjetimo se, Mala je riva prvi put asfaltirana 1973. uoči odigravanja Jadranskih susreta u Metkoviću.

za 17 obitelji U Metkoviću dodijeljeni ključevi za preostale POS stanove

Naime, 20. srpnja 1973. u Pločama je Metković na Jadranskim susretima pobijedio Ploče pa je postao domaćinom sljedećega natjecanja, na kojemu je u goste primio ekipu Tivta. Tivat je pobijedio, a nama je ostala asfaltirana Mala riva. Iste godine, 13. listopada u Metkoviću je na Maloj rivi održana I. Smotra jadranskih konopaša. Na njoj je uvjerljivo pobijedio metkovski konopaški Dream team na čelu s pok. prof. Petrom Jurjevićem, koji je oduševljeno prihvatio zamisao velikoga promotora hrvatskoga sporta i novinara Hrvoja Macanovića da se obnovi taj drevni sport.

Na crno-bijelim fotografijama iz 1973. vide se Metkovci u Pločama nakon pobjede na Jadranskim susretima te konopaši na Maloj rivi u Metkoviću.

Specijalisti iz Dubrovnika dva puta tjedno u Domu zdravlja Metković Skori početak uređenja zgrade za metkovsku dnevnu bolnicu