Izbornik
Naslovnica Gradovi Metković
za 17 obitelji

U Metkoviću dodijeljeni ključevi za preostale POS stanove

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Na području Dubrovačko-neretvanske županije izgrađena su 233 POS stana, od čega njih 90-ak u gradu Metkoviću

Zamjenica župana Žaklina Marević u Metkoviću je, uz gradonačelnika Dalibora Milana te predstavnike Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i APN-a, nazočila dodjeli ključeva za najam stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje.

nakon šest godina čekanja Započela izgradnja POS stanova u Varaždinu

Radi se o stanovima u ulici Ante Starčevića 28, a nakon što su prošle godine u svibnju uručeni ključevi 21 stana iz programa poticane stanogradnje, svoje je stambeno pitanje riješilo još 17 metkovskih obitelji.

- Zbog povećanja cijena stanova u turističkim destinacijama inzistiramo na mjeri POS-a s kojom mladi mogu riješiti stambeno pitanje po puno povoljnijim uvjetima nego na tržištu - kazao je tom prilikom savjetnik ministra Alen Grabar. Istaknuo je i kako uspješnoj realizaciji pridonosi i dobra suradnja s načelnicima i gradonačelnicima, koji trebaju biti i inicijatori ovakvih projekata, poželjevši novim stanarima da im ovi stanovi budu ugodan dom.

Inače, na području Dubrovačko-neretvanske županije su do sada izgrađena 233 POS stana, od čega njih 90-ak u gradu Metkoviću.

U sustavu POS-a bit će ukupno 14 novih stanova Poticana stanogradnja u Kutini Do 14. ožujka traju prijave na natječaj za kupnju stana po modelu POS-a