Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
potpuna rekonstrukcija

Nakon dvije godine u promet puštena Ulica kneza Porina

1/2
Foto: Grad Velika Gorica/pixsell
Time je spunjena dugogodišnja želja stanara iz četvrti Braće Radić

Promet je pušten u Porinovoj ulici gdje je u protekle dvije godine izvedena cjelovita rekonstrukcija. Nekoliko dana prije svečanoga otvorenja ulice radove je posjetio gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić s Juricom Mihaljem, direktorom VG Komunalca, koji je bio izvođač radova.

Radovi trajali nešto dulje

– Bio je kompliciran zahvat zbog imovinsko-pravnih odnosa, ali i same infrastrukture koja se trebala postaviti s ovako visokim standardom. S obzirom na to da smo u zadanim gabaritima, ulica će s jedne strane biti jednosmjerna, sigurna, time i lijepa mirna gradska ulica – rekao je gradonačelnik Barišić podsjetivši da je osim parkirališta uređen i trg kod crkve.

Počele prijave Velikogoričkim umirovljenicima božićnica od 200 i 400 kuna

Radovi rekonstrukcije dijela Porinove ulice, od drugog odvojka do Kolodvorske ulice, izvodili su se u dužini od 350 metara, a vrijedili su 2 milijuna kuna. U sklopu radova zamijenjen je i dotrajali PVC vodoopskrbni cjevovod u dužini od 358 metra s 37 priključaka, izvedena je oborinska odvodnja te su zamijenjeni stupovi javne rasvjete.

– Radovi su trajali nešto dulje jer smo istovremeno radili i na drugim gradilištima u gradu te se ispričavamo sugrađanima na kašnjenju, ali im i zahvaljujemo na strpljenju koje su imali za vrijeme trajanja radova. Svakako smo pokušali izaći u susret svima i vjerujem da će u konačnici svi biti zadovoljni – poručio je Jurica Mihalj, direktor VG Komunalca koji je bio izvođač dvogodišnjih radova.

Inače, u 2017. godini izveden je središnji dio Ulice kneza Porina, i to od prvoga odvojka do Župnoga dvora, s parkiralištem kod Župnoga dvora i zamjenom vodovoda u dužini od 220 metara.

Javna tribina Javna tribina Sjedište trećeg tima palijativne skrbi bit će od studenoga u Velikoj Gorici

Zadovoljni učinjenim

Prometnica je većim dijelom projektirana za dvosmjerni promet, osim dijela od 121 metra, od Kolodvorske ulice prema Kolarevoj ulici, gdje je zbog nedovoljne širine koridora predviđen jednosmjerni promet na spoju s Kolodvorskom ulicom. Gradu još preostaje riješiti dio Ulice Kneza Porina od Kolareve do prvog odvojka u dužini od 160 metara.

– Mi smo jako zadovoljni. Bila je ovo naša dugogodišnja želja jer je Ulica kneza Porina glavna i najprometnija ulica u četvrti. Ono što mi je posebno drago jest da su i ljudi u kvartu zadovoljni, ne samo jer su radovi napokon završeni, nego jer su dobro završili. Trebalo je malo strpljenja, ali na kraju su svi dobili ono što su tražili i željeli. Samo mogu reći: svaka čast – komentirao je Živko Šimunović iz Vijeća Gradske četvrti Braće Radić.

U ovome dijelu grada nastavlja se i nekoliko drugih projekata od kojih će za prometnu sliku grada posebno važno biti uređenje Miošićeve ulice s produžetkom na Kirinčićevu koja izbija na istočnu obilaznicu. Tim će projektom Velika Gorica dobiti dugoočekivanu tzv. južnu obilaznicu.

Otvoreno javno savjetovanje Najveća investicija iduće godine bit će prometnica S2 u Poduzetničkoj zoni