Izbornik
Naslovnica Gradovi Slavonski Brod
Hvalevrijedna demografska mjera

Nastavak podrške mladima podjelom opreme za bebe

storyeditor/2024-08-23/demografske_mjere.jpg
Foto: Slavonski Brod OPREMU za novorođenčad dobilo je još pet obitelji

Grad Slavonski Brod od 2018. godine uspješno provodi demografske mjere usmjerene na poticanje nataliteta i pružanje podrške mladim obiteljima. U trenutku kad se mnogi gradovi i općine suočavaju s izazovima poput depopulacije i smanjenog nataliteta, Slavonski Brod postavlja standarde u poticanju obiteljskog života i podršci roditeljima te svojim primjerom pokazuje kako se odgovornom politikom mogu potaknuti pozitivne promjene.

Anita Kolundžić iz Upravnog odjela za financije i računovodstvo ovih je dana u ime Grada još pet brodskih obitelji dodijelila opremu za novorođenčad u vrijednosti od 700 eura.

Dodjela opreme za prvorođeno dijete jedna je od ključnih gradskih mjera. Oprema uključuje krevetić i sve što je potrebno za prve mjesece djetetova života, olakšavajući roditeljima početne troškove koji mogu biti prilično veliki.

Ova inicijativa, prva takve vrste u Hrvatskoj, uključuje znatne financijske beneficije za roditelje.

Svi budući roditelji koji ostvaruju pravo na ovu mjeru, a još ga nisu iskoristili, moraju predati zahtjev najmanje mjesec dana prije očekivanog termina poroda.

Uz opremu Grad osigurava i jednokratnu novčanu naknadu od 600 eura za prvo dijete, 800 eura za drugo te 1000 eura za treće i svako sljedeće dijete. Takav pristup omogućuje roditeljima da s manje financijskog stresa planiraju proširenje obitelji.

Kao dodatnu pogodnost u Slavonskom Brodu svake godine isplaćuju božićnicu od 100 eura za svako dijete rođeno u toj godini. Blagdanski period često nosi povećane troškove za obitelji, stoga ova mjera dolazi kao vrijedna pomoć u vrijeme kad je zaista dobrodošla.

Ovaj program pokazao je da promišljene pronatalitetne mjere mogu imati znatan učinak na lokalnu zajednicu, a Slavonski Brod postao je primjer grada koji se aktivno bori protiv negativnih demografskih trendova. Osiguranjem uvjeta mladim obiteljima za ostanak i život stvoreni su temelji za dugoročan razvoj grada.

storyeditor/2024-08-23/natjecanje_oraca_B.jpg Prekodravlje u subotu domaćin tradicionalne manifestacije U Goli će se održati 22. natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije storyeditor/2024-08-23/Dani_piva_Karlovac_-_glavna_pozornica.jpg Gosti mogu kušati i 17 internacionalnih vrsta piva koje inače nisu dostupne u Hrvatskoj Na karlovačkim Danima piva uživajte u druženju, koncertima, pivu storyeditor/2024-08-24/DSC04328.JPG Predsjednik Zoran Milanović u Koprivnici na turističkoj manifestaciji Bajkovita koprivnička renesansa oduševila desetke tisuća turista