Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
Traže izmjenu zakona

Ne odustaju od skupa za zaštitu hrvatske pučke popijevke

KUD
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Jedan od ciljeva skupa potpore pučkoj popijevki je ukidanje bilo naknade ZAMP-u prilikom održavanja priredbi KUD-ova, a za to je potrebno mijenjati zakon

Kulturno-umjetničko društvo Mihovljan i čakovečki ogranak Matice hrvatske ne odustaju od skupa potpore zaštiti hrvatske pučke popijevke najavljenog za subotu u 10 sati u centru Čakovca. Iako je u Čakovec doputovao predstavnik HDS ZAMP-a s kojim je obavljen razgovor, skup će se, najavljuje predsjednik KUD-a dr. sc. Predrag Kočila, ipak održati.

- Jedan od ciljeva skupa potpore pučkoj popijevki je ukidanje bilo kakve naknade ZAMP-u prilikom održavanja priredbi KUD-ova. Za postizanje tog cilja potrebno je mijenjati zakon pa ćemo prijedlog promjene zakona uputiti Ministarsvu kulture i Vladi - ističe. Na sastanku s predstavnikom ZAMP-a rečeno je da se za promocije i predstavljanje knjiga s glazbenim izvedbama, izvedbe pučkih pjesama na crkvenim proštenjima i priredbama u školama ne bi trebala naplaćivati naknada. Dolazak na subotnji skup najavili su, uz ostale, i predstavnici Centra tradicijske kulture iz Varaždina, koji je, kako je istaknuto, za manifestaciju Folkofonija morao platiti oko 3000 kuna naknade.