Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Svečano obilježen Dan pobjede

"Nepokolebljiv duh branitelja izborio je našu slobodu"

Foto: Grad Samobor

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća te minutom šutnje počast poginulim hrvatskim braniteljima odali su uoči Dana pobjede gradonačelnica Petra Škrobot, njen zamjenik Petar Burić, ratni zapovjednici 151. brigade, predstavnici Policijske postaje Samobor, Koordinacije udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata Samobora i Svete Nedelje, izaslanstvo roditelja, rodbine i prijatelja poginulih branitelja te brojni građani. Gradonačelnica Petra Škrobot u govoru je naglasila kako je nepokolebljiv duh branitelja.

– U trenucima velike neizvjesnosti naši su heroji odabrali zajedništvo umjesto podjela, odvažnost umjesto predaje i samostalnost umjesto opresije. Moramo se prisjetiti kako je teško bilo izboriti se za slobodu u kojoj danas uživamo. Naši heroji žrtvovali su mnogo – svoju mladost, zdravlje, a neki i živote – poručila je gradonačelnica. 

Samobor novo igralište Krenula gradnja najmodernijeg parka u samoborskom južnom naselju Situacija je najozbiljnija bila u blizini naselja Medsave i Grdanjci, gdje se uz pomoć vatrogasaca, volontera te mehanizacije i djelatnika Komunalca i Odvodnje Samobor krenulo u postavljanje zečjih nasipa Na terenu je bilo više od 50 vatrogasaca Zahvaljujući brzoj reakciji, Samobor je uspješno obranjen od poplava novi asfalt Gotova sanacija kolnika Kolodvorska i Kirinova ulica zasjale novim sjajem