Izbornik
Naslovnica Gradovi Slavonski Brod
Otvorene prijave za sedmi Brodski ljetni kamp

Nezaboravni ljetni praznici uz sport, zabavu i edukaciju

storyeditor/2024-06-14/ljeto_u_Brodu.jpg
Foto: Slavonski Brod Ove godine djeca će uz velik izbor sportskog sadržaja koji će im biti dostupan imati priliku sudjelovati u novim aktivnostima kao što su planinarenje i radionice iz područja programiranja

"Kad škola prođe, Brodski ljetni kamp dođe!" poznati je slogan popularnog ljetnog kampa koji i ove godine sedmi put zajednički organiziraju Ustanova za gospodarenje športskim objektima i Grad Slavonski Brod.

Cilj kampa je kao i svih prethodnih godina omogućiti djeci aktivno provođenje slobodnog vremena sudjelovanjem u sportsko-edukativnim sadržajima.

Ove godine djeca će uz veliki izbor sportskog sadržaja (plivanje, nogomet, gimnastika, atletika, elementarne i štafetne igre, kuglanje, stolni tenis) koji će im biti dostupan imati priliku sudjelovati u novim aktivnostima kao što su planinarenje i radionice iz područja programiranja. Također, u suradnji s ostalim gradskim ustanovama dodatno će se sadržajno obogatiti ovaj kamp posjetama kulturnim znamenitostima kao što su muzeji, kuća Brlić, knjižnica itd.

Izvrsna je to prilika za sve roditelje koji žele svojoj djeci pružiti tjedan pun zabave, sporta i djeci zanimljivih prilagođenih edukativnih radionica na kojima će, osim sportskih, razvijati i socijalne vještine te aktivno provesti vrijeme školskih praznika.

U kampu mogu sudjelovati djeca od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, uz uvjet da znaju plivati. Kamp će se u ljetnom dijelu provoditi u četiri tjedna ciklusa s početkom 24. lipnja i završetkom 19. srpnja. Prije početka nove nastavne godine u ponudi će biti dva dodatna tjedna kampa, od 19. do 30. kolovoza, koji će se realizirati ako bude dovoljno zainteresirane djece.

Cijena jednog ciklusa (jedan tjedan) je 40 eura, a dijete se može upisati u dva ciklusa. Prijave za kamp su počele i traju dok se slobodna mjesta ne popune.

Brođane koji ljeto namjeravaju provesti na Gradskom kupalištu Poloj razveselit će vijest da je savska voda sigurna za kupanje.

Naime, Grad Slavonski Brod redovitom kontrolom zdravstvene ispravnosti vode na Poloju vodi brigu o sigurnosti kupača. Uoči početka nove kupališne sezone provedena je analiza kvalitete vode. Ispitivanje je provedeno je na tri lokacije, a rezultati i izvještaj Službe za zdravstvenu ekologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije pokazali su da je voda na Gradskom kupalištu sigurna za kupanje.

Kao i prijašnjih godina, kupališna sezona na Poloju počinje 20. lipnja i traje do 20 kolovoza.

storyeditor/2024-06-14/1718184379738.jpg Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije organizirala smotru Smotra vatrogasaca, vozila i opreme prije protupožarne sezone storyeditor/2024-06-14/MZA.jpg 28. studenog proglašen je Danom međimurske popevke 'Međimurske popevke su i priče predaka, odraz tuge i radosti' storyeditor/2024-06-14/WhatsApp-Image-2024-06-11-at-14_20_27-6.jpeg Obnovljeno igralište spremno je dočekalo Malonogometni turnir Tenja Obnovljeno malonogometnoi rukometno igralište u Tenji