Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Obnovljeno igralište spremno je dočekalo Malonogometni turnir Tenja

Obnovljeno malonogometnoi rukometno igralište u Tenji

storyeditor/2024-06-14/WhatsApp-Image-2024-06-11-at-14_20_27-6.jpeg
Foto: Osijek VRIJEDNOST radova je 48.000 eura, a izvela ih je naša gradska tvrtka Športski objekti. Postavljen je novi asfalt, rekonstruirane su tribine, postavljeni su novi reflektori, novi golovi, obojene su sve ograde, kao i kućica za rezervne igrače, rekao je gradonačelnik
U ovo naselje ulažemo nikad veća sredstva, u proračunu je osigurano 15 posto više nego prošle godine, a preko 53 posto u odnosu na 2021. kada sam postao gradonačelnik, rekao je Radić

U osječkom prigradskom naselju Tenja završili su radovi na obnovi i uređenju rukometnog, odnosno malonogometnog igrališta te na rekonstrukciji tribine. Obnovljeno igralište obišao je gradonačelnik Ivan Radić te poručio kako Grad Osijek ulaže rekordna sredstva u Tenju, ali i u sportska igrališta diljem grada.

Novi reflektori, golovi...

– Vrijednost radova je 48.000 eura, a izvela ih je naša gradska tvrtka Športski objekti. Postavljen je novi asfalt, rekonstruirane su tribine, postavljeni su novi reflektori, novi golovi, obojene su sve ograde, kao i kućica za rezervne igrače. Osim toga, obnovljeno je i uređeno i dječje igralište sa spravama za vježbanje, kao i prilazna staza, a te je radove, vrijedne 20.000 eura, izvela gradska tvrtka Unikom – izvijestio je gradonačelnik Radić.

Gradonačelnik je podsjetio kako su od javnih sportskih igrališta dosad, među ostalima, obnovljeni i ŠC Olimpija, igrališta na Vijencu Murse u Donjem gradu i na Sjenjaku te atletska staza i košarkaško igralište na srednjoškolskom igralištu, gdje je u suradnji s Hrvatskim nogometnom savezom postavljen i prvi javni teren s umjetnom travom. Istaknuo je i kako je u tijeku postavljanje novih reflektora na Mačkamami u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, a u planu je i jedno dječje igralište kod Dvorane Jug II i u naselju Stanka Vraza.

– U Tenju ulažemo nikad veća sredstva, u proračunu je osigurano 15 posto više nego prošle godine, a preko 53 posto u odnosu na 2021. godinu kada sam postao gradonačelnik Osijeka. Siguran sam da stanovnici Tenje to i vide. Obnovili smo mnogobrojne ulice, od Ulice Vladka Mačeka, Osječke, Henglove, Anine i mnogih drugih. Prošle godine smo završili izgradnju višestambene zgrade u Tenji kamo je uselilo više od 60 obitelji – dodao je gradonačelnik Radić.

Izgradnja vrtića

Od projekata u tijeku i onih u planu na području Mjesnog odbora Tenja izdvojio je izgradnju dječjeg vrtića vrijednog 1,8 milijuna eura, koji će uskoro otvoriti svoja vrata tenjskim vrtićarcima. Taj je projekt sufinanciran sredstvima iz NPOO-a u iznosu od milijun eura. U tijeku je i izrada glavnog projekta za izgradnju sportsko-rekreacijskog centra Adica Tenja vrijednog 1,7 milijuna eura. U realizaciju će uskoro i nastavak izgradnje biciklističke staze kroz cijelo naselje, dok će tenjska osnovna škola u proširenje radi prelaska na cjelodnevnu nastavu.

Robert Seligman, direktor gradske tvrtke Športski objekti, rekao je kako ta tvrtka upravlja sa 17 javnih terena i svake godine ulaže u njihovu obnovu i izgradnju.

– Ovo igralište je za nas jako važno, jer je ono centralno igralište u Tenji, gdje se okuplja velik broj djece i gdje imamo jedan od najposjećenijih malonogometnih turnira. Vjerujemo da će kroz ovu investiciju biti još više djece i posjetitelja – kazao je Seligman.

Obnovljeno igralište spremno je dočekalo Malonogometni turnir Tenja, najposjećeniji turnir Slavonije i Baranje, a ove se godine održava od 11. do 23. lipnja.

storyeditor/2024-06-14/popust_starcima_B.jpeg Pogodnosti za sve građane s više od 65 godina Starijima 50% popusta za bazene, koncerte, kino, utakmice storyeditor/2024-06-15/Rimski_dani_7.jpg Vinkovci su bili jedno od glavnih sjedišta Rimskog carstva na ovim prostorima Rimljani, Rimljanke, legionari i gladijatori pokazali čari antike storyeditor/2024-06-14/androvic_panel_foto_anita_zeko.jpg Dani zdravstvenih karijera u RH Županija nizom mjera privlači i zadržava mlade liječnike