Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska
Božićni grad

Nova blagdanska atrakcija: uz Božićni vlakić Makarska dobila i kočiju

Božićna kočija, Makarska
Foto: Grad Makarska
Kočija će voziti svakim danom od trajektnog pristaništa do hotela Osejava, donjom stranom rive. Cijena za odrasle je 20 kuna, a za djecu 10 kuna

Uz Božićni vlakić, koji je s radom počeo prošli tjedan, Makarska je dobila još jednu blagdansku atrakciju: jedinstvenu božićnu kočiju ''s pogledom na more'' koja će voziti svakim danom od trajektnog pristaništa do hotela Osejava, donjom stranom rive. Cijena za odrasle je 20 kuna, a za djecu 10 kuna, najavio je Ivan Roso koji je, uz Hloverku Novak Srzić, direktoricu Turističke zajednice, inicijator ideje, priopćili su iz Grada.

- Želimo promovirati Božićni grad i vrijeme Adventa u našem gradu. Svake ćemo se godine truditi unaprijediti ponudu i zanimljivosti. Na taj način produžujemo i turističku sezonu u našem gradu s ciljem da bude što više otvorenih hotela - izjavila je nakon prve vožnje direktorica TZ Makarska Hloverka Novak Srzić.

Vožnja kočijom, kako je najavio Ivan Roso, započinjat će svakog dana u 10 sati, a završavati oko 16,00 sati. Makarani i njihovi gosti u ovoj će blagdanskoj atrakciji moći uživati sve do Nove godine.

Inače, advent u Makarskoj – Božićni grad 2017. i u drugom tjednu donosi bogat program. U poslijepodnevnim satima Božićni grad će svojim nastupima uljepšati djeca dječjih vrtića Vrapčić, Zvončica, Pčelica i Ciciban, a makarski mališani ovaj će tjedan imati priliku uživati u nastupu omiljenog klauna Šarenka i lutkarskom mjuziklu ''Koje je godišnje doba najljepše'' koji će izvesti Studio ''Suncokret''.

U sklopu programa, jučer je svečano obilježena i 5. obljetnica proglašenja torte Makarane nematerijalnim dobrom Republike Hrvatske.

U večernjim satima Makarani i njihovi gosti moći će uživati u nastupima klape Fjoret, Zbora umirovljenica, bendova M.O.R.T. i 0+, klape Berulia te Zorice Andrijašević.