Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč 320 pregleda
naselje Materada

Nova plaža sa šetnicom, sunčalištem, obnovljenim drvenim molom...

Poreč
Foto: Grad Poreč
Gradonačelnik Peršurić i pročelnik za komunalni sustav obišli su gradilišta u Špadićima i na Materadi

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić u društvu pročelnika gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav Marina Poropata obišao je gradilišta u porečkim naseljima Špadići i Materada. Grad je investitor i trenutno uređuje plažu u naselju Materada, ispod istoimenog kampa, gdje će na otprilike 160 metara obale biti uređena nova plaža sa šetnicom, sunčalištem, obnovljenim drvenim molom, novim tuševima, svlačionicama, klupama i žardinjerama.

Osim gradske investicije, trenutno su aktualni radovi na hotelu Laguna Park kojima je investitor Plava laguna, modernizacija vodovodne mreže kojoj je investitor Istarski vodovod te se uređuje i plaža ispod hotela Pinia, a investitor je Valamar Riviera.

Poreč Zaštitari na terenu Komunalnim redarima u sezoni stiže pomoć, olakšat će im posao

- Potpuno razumijem zabrinutost stanovnika ovog djela Poreča. Špadići i Materada kroz protekle dvije – tri godine prolaze kroz poveći investicijski ciklus, kako privatnih investitora, tako i Grada, što poprilično utječe na svakodnevicu njihovih stanovnika - rekao je gradonačelnik prilikom obilaska.

- Što se naše, gradske investicije tiče – radovi će biti dovršeni idućeg tjedna. U stalnom sam kontaktu i s ostalim investitorima i plan za dovršetak radova na plaži koju uređuje Valamar Riviera je 15. svibnja, s time da su grubi građevinski radovi gotovi do kraja ovog tjedna. Nakon toga kreće uređenje hortikulture i postavljanje opreme za plažu - rekao je Peršurić. - Radovi Vodovoda na potezu prema Materadi stopiraju se upravo sada i nastavljaju se na jesen, dok će preostali radovi biti dovršeni do 15. svibnja nakon čega slijedi asfaltiranje do kraja mjeseca, čime će kompletno biti dovršeni radovi na vodovodnoj mreži u ulici Špadići - dodao je.

Što se hotela tiče, iz Plave lagune obavještavaju kako bi svi radovi, zajedno s unutarnjim uređenjem i opremanjem trebali biti gotovi kroz lipanj.

- Danas smo ovdje došli i zbog dojave građana o izljevu fekalija u more. Za sutra sam naručio i veliku akciju ispitivanja svih kanala odvodne i fekalne kanalizacije kako bi se ovaj problem riješio odmah, jer tako nešto za naš grad nije dopustivo - najavio je Peršurić.

- Zahvaljujem se stanovnicima ovog djela grada na velikom strpljenju i kooperativnosti proteklih mjeseci. Trudimo se što više radova napraviti odjednom, kako bi se izbjeglo kopanje istih lokacija u više navrata. Nastojat ću da, kroz suradnju s ostalim investitorima, dogovorimo završetak investicija u što skorijem roku - zaključio je gradonačelnik.

Pročelnik Poropat rekao je kako se trenutno projektira, dok je za sljedeću godinu u planu uređenje plaže ispod hotela Laguna Park, odnosno, posljednji neuređeni predio plaže na Materadi, čime bi se broj plaža koje je Grad uredio u proteklih pet godina popeo na sedam.

Poreč kultura, zdravstvo, socijalna skrb... Grad dodijelio sredstva udrugama za projekte