Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Nova oprema u učionicama, uređeno parkiralište...

Nova školska godina u najmodernijoj školi u gradu

Uređeno je parkiralište, učionice krasi nova oprema, a okolne prometnice postaju jednosmjerne
Foto: Samobor
Škola u Langovoj trenutačno je najmoderniji odgojno-obrazovni objekt na području grada Samobora

Nakon desetljeća propadanja, kako je nedavno na svom Facebook profilu izvijestila samoborska gradonačelnica Petra Škrobot, školska zgrada u Langovoj ulici konačno je dobila novo ruho. Prije nekoliko dana završeni su radovi na cjelokupnoj obnovi zgrade, a kako bi sve bilo spremno za početak nove školske godine, u tijeku je montaža školskog namještaja. Škola u Langovoj trenutačno je najmoderniji odgojno-obrazovni objekt na području grada Samobora. Sve su učionice tako opremljene pametnim pločama, projektorima i prijenosnim računalima. Zgrada također ima i ugrađenu dizalicu topline, kao jedan od najekonomičnijih, najučinkovitijih te istodobno ekološki prihvatljivih načina grijanja i hlađenja.

Osim toga, škola ima ugrađeno i dizao te je prilagođena osobama s invaliditetom. Uz novoopremljene učionice novu opremu, dodala je gradonačelnica u objavi, dobila je i blagovaonica. Školsko je dvorište ograđeno, iscrtana su nova parkirališna mjesta te je uređen okoliš s posađenim drvećem. Usto, u neposrednoj blizini novouređenog školskog objekta u Langovoj ulici, zbog sigurnosti svih sudionika u prometu, posebice školaraca, bit će uspostavljena i nova regulacija prometa u Ljubičinu prolazu te Ulici Frana Hrčića. Te će ulice, naime, od petka, 1. rujna postati jednosmjerne i to, kako je najavljeno, u smjeru od Langove ulice prema Ulici Grič. Suglasnost na jednosmjernu prometnu regulaciju na tom području dala je i Policijska uprava zagrebačka. Iz Grada Samobora mole sugrađane da od 1. rujna ove godine obrate pozornost na novu prometnu regulaciju u spomenutim ulicama te da je se pridržavaju.

UŠTEDA OD 900.000 EURA Tehnički je projekt izrađen, godišnja ušteda u energiji iznosila bi 3,9 milijuna kilovatsati, dok bi financijska ušteda bila oko 900 tisuća eura Ušteda oko 900 tisuća eura godišnje Grad ide u kreditno zaduženje radi modernizacije javne rasvjete Nevrijeme u Samoboru uzrokovalo velike štete Samobor Proglašena prirodna nepogoda, prve procjene upisuju se u Registar šteta ZABAVA TRAJE DO RUJNA Centar za mlade Bunker sprema turnir u igri Cotnhole te kviz općeg znanja za mlade od 15 do 30 godina Virtualne igre na naočalama Oculus Rift u Bunkeru Kolovoz uz društvene igre, uživanciju na Vungriščaku i kino pod zvijezdama