Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska
Predstavljen u Makarskoj

Novi brend: 'perpetuum cooler' nudi potpuno novi doživljaj putovanja

putovanje
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija
U ovaj multifunkcionalni uređaj uloženo je gotovo milijun kuna, a na njemu je radilo šest osoba u tri tvrtke, i to nešto više od dvije i pol godine

Tvrtka Oblog Galera u ponedjeljak je u jednom od autobusa makarskog Prometa predstavila "perpetuum cooler", multifunkcionalni uređaj u putničkom prijevozu koji će putnicima u autobusu omogućiti ugodnije putovanje.

Za samoposlužni aparat s rashladnom jedinicom i video monitorom - perpetuum cooler, braća Mirko i Mate Vuković iz Vrgorca dobili su srebrnu medalje na lanjskom Međunarodnom sajmu inovacija ARCA u Zagrebu.

Riječ je o uređaju koji pruža brojne pogodnosti putnicima u autobusnima poput primjerice besplatnog interneta s neograničenim brojem konekcija, punjača za mobilne uređaje, kino doživljaja u putničkom prijevozu, mogućnost plaćanja preko bar coda, sms prodaju karata i sl. 

Na razvoju uređaja, u kojega je uloženo gotovo milijun kuna, radilo je šest osoba u tri tvrtke, i to nešto više od dvije i pol godine, kazali su braća Vuković na predstavljanju uređaja u makarskom Prometu. 

Cilj projekta, kako su istaknuli Mate i Mirko Vuković, je izrada brenda "cool putovanje", koji će biti obogaćen s još nekoliko inovacija.

Vlasnik makarskog Prometa Mate Jujnović, koji je od samog početka pružao potporu mladim inovatorima, ocijenio je kako je novi uređaj u autobusima jedna od najboljih stvari što se dogodila u autobusnom prijevozu putnika. Za idući tjedan najavio je dolazak predstavnika dvaju njemačkih autobusera u Makarsku, kojima će biti predstavljen novi proizvod ugrađen u jedan od autobusa.

Ujedno, inovacija u putničkom autobusnom prijevozu je i potvrda da se nešto u svijetu prvo, novo i kvalitetno može proizvesti u Makarskoj, u Hrvatskoj, naglasio je Jujnović.