Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Svaki putnik će besplatnu kartu dobiti kod vozača prilikom prve vožnje autobusom

Novi lokalni prijevoz počinje 1. srpnja, bit će besplatan za sve putnike

storyeditor/2024-06-24/Snimka_zaslona_2024-06-24_125116.png
1/2
Foto: Grad Velika Gorica PROMETOVAT ĆE NA 16 LINIJA Grad Velika Gorica i Arriva potpisali su sedmogodišnji ugovor o pružanju usluge komunalnog linijskog prijevoza, a Velika Gorica time postaje prvi veliki grad u Hrvatskoj koji uvodi besplatan lokalni prijevoz za svoje građane
Na 16 linija prometovat će Arrivini autobusi, a uvode se i nove linije kojima će se s Velikom Goricom povezati željeznički kolodvor, poslovna zona Meridan 16 te Velika Mlaka i Mičevec

Sve je spremno za početak novog lokalnog prijevoza na području Velike Gorice, koji starta od 1. srpnja, a kako je i najavljeno, za sve će putnike biti besplatan. Objavljeni su vozni redovi za svih 16 linija na kojima će prometovati Arrivini autobusi na području Grada Velike Gorice. S novim prijevoznikom uvode se i nove linije kojima će se s Velikom Goricom povezati željeznički kolodvor, poslovna zona Meridan 16 te Velika Mlaka i Mičevec. Podsjećamo, na linijama između Zagreba i Velike Gorice i dalje će voziti ZET-ovi autobusi.

Nove trase

Linija 1 bit će tako kružna urbana linija koja će povezati autobusni terminal i velikogorički željeznički kolodvor, i to preko Pleso društvenog doma, dok će ga preko Zagrebačke i Kolodvorske povezivati i linija 2. Željeznički kolodvor s poslovnom zonom Meridan 16 povezat će pak linija 3, a nove linije Veliku Goricu povezat će, među ostalim, i s naseljima Velika Buna, Kozjača, Mraclin, Turopolje i Lukavec.

Linija 9 prometovat će pak preko Lazine do Ribnice, linija 10 do Čičke Poljane, linija 11 Veliku Goricu povezat će s Ogulincem, a linija 12 s Cerovskim Vrhom. Preko Velike Mlake do Mičevca prometovat će linija 13, a Arrivini autobusi vozit će i do mjesta Sasi, Strmec Bukevski, ali i do Zrakoplovno-tehničkog Centra.

PROMETOVAT ĆE NA 16 LINIJA Grad Velika Gorica i Arriva potpisali su sedmogodišnji ugovor o pružanju usluge komunalnog linijskog prijevoza, a Velika Gorica time postaje prvi veliki grad u Hrvatskoj koji uvodi besplatan lokalni prijevoz za svoje građane
Foto: Grad Velika Gorica PROMETOVAT ĆE NA 16 LINIJA Grad Velika Gorica i Arriva potpisali su sedmogodišnji ugovor o pružanju usluge komunalnog linijskog prijevoza, a Velika Gorica time postaje prvi veliki grad u Hrvatskoj koji uvodi besplatan lokalni prijevoz za svoje građane

Na Arrivinim službenim stranicama možete pronaći i vozne redove pojedinih linija, ali i raspored stajanja autobusa na peronima velikogoričkog autobusnog terminala, koji će stajati na peronima od broja tri do osam.

Besplatne karte

Iako će lokalni prijevoz biti besplatan, putnici će zbog odredbi zakona o komunalnom linijskom prijevozu putnika morati imati besplatnu kartu. Svaki putnik će besplatnu kartu dobiti kod vozača prilikom prve vožnje autobusom te će nakon toga tu kartu moći koristiti kao stalni pokaz. Besplatne karte moći će se preuzeti i u prizemlju zgrade Gradske uprave od ponedjeljka. Grad Velika Gorica i Arriva potpisali su sedmogodišnji ugovor o pružanju usluge komunalnog linijskog prijevoza. Velika Gorica time postaje prvi veliki grad u Hrvatskoj koji uvodi besplatan lokalni prijevoz za svoje građane.

Odluka o odabiru novog prijevoznika, podsjetimo, donesena je početkom godine, a ZET, koji je u Velikoj Gorici poslovao od 1977., više je puta naglasio da se želi povući te da mu lokalni prijevoz u drugom gradu nije profitabilan. Usto, velikogorički gradonačelnik Krešmir Ačkar za ovu je godinu najavio i tri milijuna eura vrijedno uređenje autobusnog kolodvora.

storyeditor/2024-06-20/viber_slika_2024-06-18_11-16-11-632.jpg Pilot-projekt "Prvo digitalno selo u Hrvatskoj" s razlogom se provodi u Osječko-baranjskoj županiji Dronovima zasijano 50 hektara površine u Općini Strizivojna storyeditor/2024-06-23/Dubrava_4.jpg Stara Kapela ima najbolji uzgoj vrhunskih goveda po broju stanovnika Veleposlanik Francuske u Hrvatskoj posjetio Salers Centar u Staroj Kapeli storyeditor/2024-06-24/pecat.jpg Drugo izdanje knjige "Diplomatski pečat" predstavljeno u osječkom Kulturnom centru Radić: "Ovo nije samo informacija prošlih vremena već i izvor znanja"