Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
SIGURNIJA MAGISTRALA

Novi skretač za Zaton Veliki, nogostup, rasvjeta i postaja

Foto: Grad Dubrovnik
Zahvat na ovom dijelu državne ceste D8 realiziran je u suradnji Hrvatskih cesta i Grada Dubrovnika

Novi skretač za Zaton Veliki na Jadranskoj magistrali, odnosno cesti D8 je u funkciji. Okončani su svi radovi na ovom potezu. Uz izgradnju novog kolničkog traka za lijevo skretanje na križanju za ulazak u mjesto i rekonstrukciju ceste na ovom dijelu, u dužini od 270 metara, obavljeni su i drugi radovi, s ciljem povećanja sigurnosti kretanja vozilima i pješacima.

Potpuno opremljena nova škola otvorit će vrata učenicima u rujnu Potpisan ugovor za opremanje sportske dvorane Osnovne škole Montovjerna

Cijelom je dužinom dionice izrađen i nogostup s ogradom, postavljena je nova javna rasvjeta kao i nova autobusna stanica. Uz to što je povećana sigurnost pješaka, olak šano je i kretanje osoba s invaliditetom s obzirom na to da je u sklopu nogostupa na pješačkom prijelazu na križanju u Zatonu Velikom postavljena i rampa za jednostavniji prelazak.

Zahvat na ovom dijelu državne ceste D8 realiziran je u suradnji Hrvatskih cesta i Grada Dubrovnika.

libertas dubrovnik Odobrena javna nabava 11 autobusa financiranih novcem EU

To je samo jedan od projekata na ovom dijelu magistrale, s obzirom na to što se u nastavku upravo izvode radovi obnove ceste na dionici Veliki Zaton – Štikovica u dužini 3,2 kilometra.