Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska 52 pregleda
Primopredaja vlasti

Novoizabrani makarski gradonačelnik preuzeo dužnost

Jure Brkan
Foto: Facebook/Fun park Mirnovec
Dosadašnji gradonačelnik Tonći Bilić nasljedniku Juri Brkanu ostavio je ukupna dugovanja grada od 30 milijuna kuna, što je 40 milijuna kuna manje nego je on zatekao kad je stupio na čelo grada, jer grad otplaćuje kredite za dvoranu i bazen

Novoizabrani makarski gradonačelnik Jure Brkan (HDZ) u petak je preuzeo dužnost od dosadašnjeg gradonačelnika Tonća Bilića, koji je tom prilikom poručio kako svom nasljedniku "u dotu" ostavlja gradske projekte koji su započeti ili se čeka njihova realizacija.

 - Vjerujem da će gospodin Brkan sa suradnicima naći dovoljno vremena, mudrosti i sredstava da te projekte realizira, a ja mu želim sreću i uspjeh u poslu -  kazao je Bilić. Dodao je kako nasljedniku ostavlja ukupna dugovanja grada od 30 milijuna kuna, što je 40 milijuna kuna manje nego je on zatekao kad je stupio na čelo grada, jer grad otplaćuje kredite za dvoranu i bazen.

 Novom gradonačelniku poželio je puno uspjeha u povlačenju sredstava iz EU fondova ili iz natječaja ministarstva, među kojima je jedan od vodećih projekt Kotišine vrijedan 15 milijuna kuna.

 Brkan je poručio kako će po preuzimanju vlasti prvo stabilizirati gradske financije, a zatim otkloniti "niske stvari i propuste koji opterećuju naše sugrađane". S obzirom na turističku sezonu koja je u tijeku, nužnim smatra i rad na sigurnosti turista i građana.

 "Prema najavi u kampanji sve ćemo dobre i pozitivne stvari nastaviti i zadržati, prema djelatnicima grada ponašati se profesionalno te nastaviti posao na projektima koje smo najavili, a do konca godine vidjet će se i određene promjene", obećao je novi makarski gradonačelnik.