Izbornik
Naslovnica Gradovi
Metalac oprema korzo klupama i koševima za otpad

Obnova korza mijenja vizuru grada: Drago mi je da je ovaj posao dobila domaća tvrtka

RADOVI U RADIONICI bjelovarske tvrtke su pri kraju, uskoro počinje montaža na korzu. Cijeli projekt bio je izazovan jer su trebali osmisliti probne modele, no zadovoljni su kako sve izgleda, kažu u obiteljskoj bjelovarskoj tvrtki
1/4
Na korzu će biti postavljeno šest kružnih klupa, pet trokutastih klupa, četiri linijske klupe te 108 žardinjera za cvijeće

Jedna od najvećih obnova koje se trenutno događaju u gradu svakako je obnova korza koja će u potpunosti promijeniti vizuru centra grada.

Prvi dio rekonstrukcije već je završen, a upravo je ovih dana provedena javna nabava za opremanje korza klupama, koševima za otpad, žardinjerama. Posao je dobila tvrtka Metalac d.o.o iz Bjelovara, a vrijednost nabave iznosi 33 tisuće eura.

Obiteljska tvrtka
– Drago mi je da je ovaj posao dobila jedna domaća obiteljska tvrtka koja je prvo bila obrt pa je izrasla u tvrtku i sada zapošljava naše sugrađane. Što se tiče korza, pazimo na svaki detalj i želimo da nakon obnove bude primjereno 21. stoljeću – ističe gradonačelnik Dario Hrebak.

Na korzu će se naći dosta hladovine zahvaljujući stablima koja su lijepo prolistala, kao i urbane komunalne opreme. Naime, ukupno će biti postavljeno šest kružnih klupa, pet trokutastih klupa, četiri linijske klupe te 108 žardinjera za cvijeće. Dragan Dujmović, vlasnik tvrtke Metalac, iskazao je zadovoljstvo sklopljenom suradnjom s Gradom Bjelovarom.

– Sretan sam što radimo takve stvari i što smo na određeni način proširili djelokrug svoga rada. Radovi u radionici su pri završetku i u sljedećih 15 dana trebala bi započeti montaža na korzu. Imamo četiri radnika, što je dovoljno za ovaj obujam posla. Cijeli projekt bio je izazovan jer smo trebali osmisliti probne modele i zadovoljni smo kako to izgleda. Za izradu koristimo čelik, koji potom ide na plastifikaciju, a koristimo i hrast – kazao je Dujmović. Jedno od aktualnih pitanja ovih dana jest hoće li radovi biti gotovi prije najveće gradske manifestacije Terezijane, koja počinje 16. lipnja te se tradicionalno održava upravo na korzu.

Terezijana je rok
– Sve mora biti gotovo do početka Terezijane. Tražio sam od izvođača da se radovi ubrzaju i da dovede još radnika, a to je i učinjeno. Ubrzani su radovi i danas se stiglo do Zagrebačke banke. Drveće je spremno za sadnju i stabla će doći već zelena kao i ova koje su već posađena pa će sve odmah biti ujednačeno. Korzo će velikim dijelom biti gotov do 10. ili 12. lipnja, odnosno ta dionica do Oka bara. Isto tako, u idućih deset dana bi trebala stići i urbana oprema na prvu dionicu do DM-a – kaže gradonačelnik Dario Hrebak.

Prema tome, samo odvijanje Terezijane i protok ljudi neće biti ničim ometan, siguran je u završetak radova Hrebak. Ipak, priznaje da bi problema moglo biti oko postavljanja kockica na središnjem dijelu dionice.

SOLISTI I BALETNI ANSAMBL HNK u Osijeku obilježili su obljetnicu praizvedbe prvog hrvatskog baleta “Jela”. Oživljeno je tom prilikom najvažnije djelo čepinskog skladatelja, a gost je na baletnoj izvedbi bio i Nikola pl. Adamovich, rođak Bele Adamovića Rođendan Čepina i 125 godina prvog hrvatskog baleta “Jela” BOGATSTVO kulturno-povijesne baštine potrebno je njegovati i prenositi novim naraštajima jer njezina vrijednosti je neprocjenjiva, poručuju iz Općine Bilje Više od 10 folklornih ansambala i KUD-ova 17. i 18. lipnja Međunarodni etno susreti u Bilju - narodna glazbala, nošnje, pjesme i ples SVEČANOJ SJEDNICI Skupštine Osječko-baranjske županije, održanoj u Gospodarskom centru OBŽ-a, prije dva mjeseca završenoj i jednoj od najvažnijih investicija Osječko-baranjske županije, nazočio je i državni vrh Brojni projekti realizirani uz europska i nacionalna sredstva Plenković: Stekli su se preduvjeti za razvoj županije i cijele Slavonije